foradia mediambient

David González: “S’està treballant moltíssim per part del govern municipal perquè a Oliva arriben inversions d’altres administracions”

Oliva és un municipi que rep la visita de multitud de persones durant l'estiu i hem volgut saber com s'ha treballat per a superar la pandèmia, i ara en els moments de recuperació econòmica

  • Estem passant moments difícils, què s’ha fet des de l’Ajuntament d’Oliva per tal d’ajudar als seus veïns en aquesta crisi?

A grans trets, des del primer moment es van fer mesures pal·liatives, com mesures d’incentius fiscals, ajornaments d’impostos, eliminació de taxes municipals, com l’ocupació de la via pública, dels mercats, la taxa del fem… I després vam fer mesures d’estímul econòmic, per exemple, acaben d’aprovar un pla que ja ha entrat en vigor de 5,3 milions d’euros d’inversions, a càrrec del remenant, i serà per a diferents projectes molt importants, i que van dirigits a obres, manteniment de la ciutat, adquisició de material, bons de comerç… És un pla important, dels més importants, perquè eixos 5,3 milions d’euros són finançats per fons propis de l’Ajuntament al llarg dels últims anys, a banda de tota una sèrie de suports als sectors productius, a la societat, als serveis socials.

  • Continuant amb les ajudes, fa poc temps que s’ha tret la segona remesa de les ajudes ARRU (Àrea de Regeneració Urbana del Nucli Antic d’Oliva). Està previst fer més convocatòries?

Si ara mateix estem fent el pagament de la tercera remesa, i llançarem la tercera convocatòria. És Pla que ha anat molt bé, ha estimulat les xicotetes obres al barri antic, de rehabilitació, reforma, i fins i tot de reedificació de cases; a part també ha tingut una part d’obra pública important, amb actuacions en el Carrer Sant Vicent, o les obres de l’entorn de l’Escoleta Caragol, i encara queden més actuacions públiques i més diners per a continuar treballant en aquesta línia, que a més, ha tingut un efecte multiplicador, és a dir, les ajudes han suposat que els projectes han anat més enllà a nivell de projecte, ja que els arquitectes han sigut la majoria d’Oliva, així com les xicotetes empreses de reformes són de la ciutat, i han mobilitzat quasi 5 milions d’euros entre les ajudes de l’Ajuntament i el que han posat els ciutadans, el Ministeri i la Generalitat. A més, s’ha de destacar que hi ha hagut un interés general per millorar el barri antic, encara que queda molt per fer i s’ha de continuar fent convocatòries.

  • Que altres projectes s’han portat a terme des de l’Ajuntament?

S’està treballant moltíssim per part del govern municipal perquè a Oliva arriben inversions d’altres administracions, sobretot en tema d’infraestructures que són importantíssimes per a la nostra ciutat, com pot ser la millora entre la connexió Oliva-Piles, tant pel poble, com per passeig marítim, la nova depuradora, i moltes altres. També m’agradaria destacar altres actuacions com la finalització de la primera fase de restauració de l’Enginy al centre històric, que ha estat finançada pels fons FEDER o la primera fase de la restauració del Palau Comtal d’Oliva.

  • Ara ja s’està començant a fer actes, i a finals de juny va tindre lloc la Fira del Motor, com va adaptar-se a la situació?

Ha anat bé, tot normal, sobre tot perquè s’ha fet amb les màximes garanties i mesures de seguretat. El recinte estava tancat, hi havia control d’aforament, de temperatura, estava present la Policia Local i Protecció Civil. La gent s’ha comportat i s’ha demostrat que si es fan les coses amb mesures de seguretat i seguint la normativa, es podran fer iniciatives d’aquest tipus. A banda ha anat molt bé per als negocis d’aquest sector. Aquesta és una de les finalitats de la Fira, igual que animar a la ciutat, ja que la gent s’arrima a Oliva i dina o sopa, i al final fa una despesa.

  • També s’ha celebrat ‘Fira i Festes’, supose que la valoració també és positiva.

Si, pel que fa a l’assistència ha sigut positiva, la gent ja tenia ganes d’alegria i d’animar-se. Han sigut actes culturals adreçats a tots els públics I dins de la nostra cultura, amb cantautors i cantautores d’Oliva, amb la Banda de Música d’Oliva, i a més, també han estat presents grups i cantants valencians com puguen ser El Diluvi, Andreu Valor… I tot s’ha fet també amb mesures de seguretat, i per això també s’ha demostrat que la cultura és segura i que cal millorar l’estat d’ànim, i la música pot ser un element molt important, però sempre fer-ho amb garanties.

  • Durant la tercera setmana de juliol Oliva celebra les seues festes de Moros i Cristians. Està previs fer algun tipus d’actes simbòlics?

Si, actes simbòlics si, perquè la Federació de Moros i Cristians ja ha dit que no se celebraran. Sí que hi haurà un concert de música festera, que serà un acte més cultural, controlant aforament; també es muntarà el castell perquè es note que tocarien ser festes; es presentarà l’estudi sociològic que s’ha fet aprofitant la parada per la pandèmia, un estudi interessantíssim que s’ha fet precisament en l’any que hem celebrat 100 anys de Moros I Cristians, que a més, ha tingut una exposició que s’ha dut a terme en cinc espais museístics, ‘Un segle de records’; I també hi haurà dedicada una activitat per al públic infantil, però tot des de l’àmbit cultural. Ara hem considerat que no és el moment encara.

  • Estem ja en temporada estival, com s’ha preparat la campanya d’estiu?

La campanya ha coincidit amb la presentació de la nova imatge i la nova marca d’Oliva, i s’ha preparat en primer lloc en una campanya de promoció important, amb una oferta molt diversa, amb platges magnífiques, gran oferta cultural que acompanya a les nostres platges; tenim uns recursos naturals envejables, i que són idonis per a gaudir-los i per a practicar esports relacionats amb la natura. I sobretot, perquè els turistes vinguen i tinguen condicions de seguretat, i per això s’ha contractat a 17 persones per a ser informadors turístics en la platja, hi ha un reforç de Policia Local… Intentarem que siga el més segur possible. Ha sigut una campanya molt completa, i les previsions són bones, per damunt del que s’esperava.

Font: Belén Rivas./


museus alcoi

 

agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *