Foradia parentesisajudalcoi

Ximo Puig presenta el ‘Plan Resiste’ per als sectors més afectats per la pandèmia

Aquest pla tindrà una dotació econòmica de 340 milions d'euros que està previst que puguen ajudar a 21.000 i 43.000 autònoms

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el ‘Plan Resiste’, que comptarà amb 340 milions d’euros per tal d’ajudar i reactivar econòmicament als sectors més afectats per les restriccions que s’han hagut de prendre per tal de frenar l’expansió de la pandèmia.

Està previst que d’aquestes ajudes es puguen beneficiar 21.000 empreses, i 43.000 autònoms que formen part dels sectors més sensibles a la paralització de la mobilitat social. Entre aquest sector podem trobar l’hostaleria, allotjaments turístics, hotels, activitats turístiques o activitats artístiques i d’oci.

Aquest pla s’ha presentat després d’una reunió amb el secretari general de CCOO-PV, Arturo León, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i el president de la CEV, Salvador Navarro. A més, també ha estat present el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Puig ha assegurat que el Consell: “està concentrant la seua gestió en la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica, perquè la prioritat ara és salvar vides, salvar treballs i empreses, i salvar famílies”, tot açò “d’una manera simultània”.

El president ha volgut recordar també que des de que va començar la pandèmia, la Generalitat ha destinat més de 1.000 milions d’euros per a fer front a les seues conseqüències econòmiques. D’aquests diners, 170 milions s’han destinat a compensar l’impacte en treballadors, autònoms i empreses privades.

Durant la intervenció, el cap del Consell va destacar que la Comunitat Valenciana ha sigut l’autonomia que més diners ha destinat a ajudar a autònoms, un total de 57 milions d’euros, però que aquestes noves mesures requereixen “donar un nou pas per a donar suport al teixit econòmic”.

Respecte a aquest pla en concret, el president ha indicat que l’hostaleria representa quasi la meitat dels treballadors que continuen en ERTO i dels autònoms amb prestació de cessament per activitat. “Les Administracions Públiques estem obligades a protegir l’ocupació i l’activitat de les empreses en aquest període de parèntesi en la seua activitat normal”, ha argumentat Puig.

Ximo Puig, ha destacat l’agilitat en la qual s’ha arribat a un acord per tal de dur a terme el Pla Resiste. Aquest programa de mesures compta amb 4 blocs diferenciats: el primer, ajudes directes a empreses, autònoms, i treballadors afectats per ERTO, amb una dotació de 105 milions d’euros, el segon bloc són ajudes específiques per a sectors amb un perjuí sostingut durant tota la pandèmia, amb ajudes de 8 milions d’euros; els nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF), per un import de 100 milions d’euros, i el Fons de Cooperació Covid-19, acordat amb les diputacions i ajuntaments, que arribarà fins als 127 milions d’euros.

Aquestes mesures no tindran caràcter excloent, és a dir, la mateixa empresa o autònom podrà optar a altres ajudes d’aquest Plan, amb l’objectiu de què tinguen un impacte real en tot el territori i responguen a les necessitats de les diferents realitats productives que es donen en cada sector.

Dins del primer bloc d’ajudes, les principals mesures seran ajudes de 80 milions d’euros en ajudes directes per a bonificar fins al 100% les quotes de la Seguretat Social dels sectors més afectats.

A més, es contempla destinar 8 milions d’euros per als 26.000 autònoms més afectats pel tancament total de la seua activitat, o reducció dràstica dels ingressos econòmics. Aquesta ajuda serà complementària a la prestació que ja hagen rebut de la Seguretat Social.

17 milions aniran destinats a ajudes directes als 48.000 treballadors que encara continuen en ERTO, i sofreixen una situació de reducció de salaris, que segons ha indicat el president, “s’està allargant massa”.

Puig també ha anunciat que 8 milions es destinaran per a donar suport a les activitats d’oci i entreteniment, com per exemple als locals d’oci nocturn, sales de festa i espectacles, pubs, café teatres o discoteques.

En el tercer bloc d’ajudes, de 100 milions d’euros, es crearan nous instruments de finançament empresarial amb l’objectiu “d’aportar liquiditat i solvència a les empreses durant 2021”, ha explicat el president.

Per últim, el cap del Consell ha recordat la creació del Fons de Cooperació Municipal Covid-19, que s’ha ampliat fins als 127 milions d’euros a l’incloure ajudes a l’artesania i altres sectors vinculats a les festes, que estan sofrint els efectes de la pandèmia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *