foradia cdturisme

Recta final per a aprovar la delimitació del perímetre de protecció de l’Aqüífer del Molinar

La Junta de Govern ha aprovat el document necessari per a sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que s'aprove aquesta iniciativa

La Junta de Govern ha aprovat el document de ‘Realización de las pruebas físicas, análisis y elaboración de la documentación del perímetro de protección del acuífero de El Molinar 2020’. Un document que ha fet una empresa especialista en treballs hidrogeològics, i que pretén donar solució als elements especificats per l’Institut Geològic i Miner Espanyol, IGME de l’any 2008.

Ara que el document està aprovat, el següent pas es sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’aprovació definitiva de la delimitació del perímetre de protecció d’aquest aqüífer.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha explicat que: “Aquesta era una reivindicació que portàvem en el programa electoral. Recordem que l’aqüífer del Molinar representa més del 70% de l’abastiment d’aigua potable per a la ciutat i la zona de la Canal és la conca de recepció que alimenta l’aqüífer i que per tant deu consolidar-se la seua protecció per a futures actuacions en la zona, restringint o prohibint gradualment les activitats susceptibles de modificar la qualitat de l’aigua subterrània”.

L’Ajuntament a més informa que: “és important indicar que es creen una sèrie de zones de protecció: zones de protecció sanitària i restriccions absolutes, zona de protecció microbiològica i de restriccions moderades i zona de dilució i control”. En aquestes zones es podran limitar, regular o controlar determinades activitats que puguen ser potencialment contaminants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *