foradia subscriutegrat

El veïnat de la Zona Nord presenta les seues al·legacions sobre la Plaça d’Al-Azraq

En total són quatre al·legacions que s'han presentat a l'Ajuntament d'Alcoi sobre el Pla de Reforma Interior d'aquest espai

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Zona Nord s’ha presentat a l’Ajuntament d’Alcoi un document amb al·legacions sobre el Pla de Reforma Interior de la Plaça d’Al-Azraq.

Aquestes al·legacions es basen en quatre elements:

Primer, en la dissonància que, segons l’associació, existeix entre el document del Pla de Reforma Interior (PRI), i els resultats del procés participatiu realitzat als anys 2010-2012. L’element fonamental d’aquesta dissonància és la segregació en 3 peces de l’actuació que es proposa al document, quan els resultats del procés participatiu han parlat sempre d’un espai de continuïtat amb usos diversos repartits per tota la peça.

En segon lloc, des de l’associació afirmen que la ubicació de l’edifici dels antics jutjats, és un obstacle per a prolongar el passeig de vianants de l’Avinguda de la Hispanitat. A més, deixa sense ordenar tota la zona de la Caserna de la Guàrdia Civil, que segons opinen els afectats, “dificulta una planificació coherent de tot l’espai en deixar fora el que és un límit perimetral de l’actuació”.

La tercera al·legació que donen és la seua opinió sobre que en la proposta dona excessiu protagonisme al cotxe privat, cosa que desaconsellen els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les recomanacions de les Agendes Urbanes 2030. La proposta es basa en una sèrie de “superilles”, i es pensa que aquest model no encaixa, i que concentren els aparcaments en punts concrets, la major part, aparcaments subterranis. “les quatre ‘superilles’ que es proposen no pareix que puga generar cap dels beneficis que s’esperen d’una actuació com aquesta”, argumenten els veïns i veïnes.

A més, des de l’associació, tampoc entenen que: “estan en marxa el nou Pla General Estructural de la ciutat d’Alcoi, es trie fer un PRI modificatiu del PGOU de 1989, que aquest nou Pla General Estructural haurà d’incorporar com planejament assumit, en lloc de definir el destí de la Plaça ja dintre del nou planejament general”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *