foradia subscriutegrat

Castalla inverteix en la recuperació del seu patrimoni

S'han invertit 142.638 euros per a dur a terme actuacions a la muralla medieval i per a rehabilitar l'ermita de La Sang

L’Ajuntament de Castalla està treballant per tal de recuperar alguns elements del seu patrimoni. L’adequació de la façana oest de l’ermita de La Sang, l’excavació arqueològica, consolidació i senyalització de la Vila, i la recuperació de l’antiga muralla, són les iniciatives que des del consistori s’estan duent a terme.

Aquest és un pla plurianual que va començar en 2020 i s’espera que per a finals de 2021 la societat puga gaudir dels resultats d’aquest pla. En total, aquestes actuacions compten amb un pressupost de 142.638 euros.

Durant l’any 2020 es van invertir 20.999 euros del pressupost, la resta de la partida s’executaran al llarg d’aquest any i, abans del 30 de novembre han d’estar finalitzades les diferents tasques. Si les condicions sanitàries i climàtiques ho permeten, des del govern local s’espera que es puga finalitzar la intervenció per a l’estiu, ja que, segons indiquen: “les obres avancen a bon ritme”.

Castalla ha rebut 40.000 euros de la Conselleria de Turisme, dins del pla d’ajudes a les entitats locals del País Valencià per a millorar la competitivitat dels seus recursos i les destinacions turístiques.

La regidora de Turisme i Patrimoni, Maite Gimeno, ha explicat a més que: “a les excavacions en la part de la Vila que no estava en superfície s’han trobat diferents motllures i peces amb motius decoratius i vegetals, habitatges d’època cristiana i un edifici de grans dimensions del qual de moment desconeixem la funcionalitat, al costat de la muralla medieval, que ja es comença a perfilar”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *