lasarga subscriutegrat

Nova edició Geolodia Alcoi 2015

El diumenge 10 de maig se celebra la novena edició de Geolodia Alacant, amb l’objectiu de donar a conèixer algunes de les meravelles del patrimoni natural d'Alcoi. És una activitat amb un format lliure, gratuïta i no requereix inscripció.

logo-geolodia-2015_mediLa novena edició de Geolodia Alacant tindrà lloc aquest pròxim 10 de maig. Aquesta jornada comptarà amb la participació de més de 100 monitors per a explicar de forma amena i comprensiva algunes de les meravelles del patrimoni natural d’Alcoi. D’aquest forma, Geolodia Alcoi 2015 pretén donar a conèixer com i quan es van formar les muntanyes del Carrascal de la Font Roja i Mariola, on i per què se situen les principals deus de la comarca, com era el llac pliocè que inundava l’actual Foia d’Alcoi, per què es produeixen terratrèmols i lliscaments, com funciona El Salt o com s’han format Els Canalons, entre altres aspectes.

Els monitors que participen en aquesta edició són pel general professionals de diferents àmbits de la Geologia i de l’Enginyeria Geològica de la província, la major part provinents de la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València Campus d’Alcoi i la Universitat Miguel Hernández, així com de diversos instituts d’ensenyament de la província, de les administracions públiques i d’empreses de hidrogeologia i geotècnia i, a més, un grup d’estudiants del grau de Geologia.

Dos itineraris amb característiques diferents compondran la jornada per a tenir en compte els diferents perfils de participants. Primerament, el públic familiar podrà participar en una ruta curta en la Font Roja complementada amb una desena de tallers geològics instal·lats en l’edifici Font Roja Natura i els seus voltants. I pel que fa els amants del senderisme podran realitzar una ruta d’una mica més de 10 km al llarg dels rius Riquer, Barxell i Polop (El Salt‐Racó de Sant Bonaventura‐Canalons).

Geolodia Alacant 2015 és una activitat amb un format lliure, gratuïta i no requereix inscripció. A més, es lliurarà a tots els participants un fullet de 40 pàgines en color amb les característiques geològiques de l’entorn natural d’Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *