foradia subscriutegrat

Compromís per Gandia lamenta que no es prenguen mesures davant la pujada del preu de la llum

Des de la formació reclamen accions urgents, i insta a les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d'una empresa pública energètica

Ivà Bonet, secretari local de Compromís per Gandia, ha lamentat públicament que el Govern d’Espanya no prenga mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum en plena onada de fred. Des de la formació han reclamat accions urgents, ja que estan preocupats per: “l’alarmant pujada del 27% del preu de la llum, ja que pot afectar negativament a la ciutadania i aprofundir en el problema de la pobresa energètica”.

A més des del partit insten al Govern Central “perquè davant la crisi sanitària i econòmica, més encara durant els mesos de més fred, es fique fre a l’especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas per a l’ús domèstic”.

La formació valencianista també demana a les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que “afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores”.

Bonet ha afegit que les administracions han de reforçar més encara les mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.

Des de Compromís recorden que: “el dret a l’habitatge és un dret consagrat a la Constitució Espanyola en l’article 47 i que, d’acord amb Nacions Unides, ‘un habitatge digne, ha de tindre accés permanent d’energia per a la cuina, la calefacció i l’enllumenat'”.

Ivà Bonet ha aprofitat aquesta denúncia per a criticar les portes giratòries dels grans partits del nostre país amb les companyies energètiques de l’Estat Espanyol.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *