foradia subscriutegrat

S’accepta la proposta de Compromís per a subvencionar la rehabilitació d’habitatges buits per a lloguer públic

Aquesta va ser una de les propostes de Compromís per als Pressupostos del 2021, que es va plantejar amb la intenció d'augmentar el parc d'habitatges amb lloguer públic

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alcoi, Màrius Ivorra, ha anunciat l’acord amb la regidoria d’Habitatge per tal de crear un pla que facilite l’accés al lloguer de l’habitatge a la gent jove i facilitar l’eixida al mercat de lloguer d’habitatges actualment buits.

Ivorra explica que: “volem aconseguir omplir habitatges buits a la ciutat que d’altra forma tenen més complicat incorporar-se al mercat immobiliari. A més, es pot inscriure un habitatge que estiga en bones condicions i no necessite la subvenció per a fer la reforma”.

El pla subvencionarà, amb una quantia de 15.000 euros, als propietaris d’habitatges que almenys a l’últim any no hagen estat ocupats, per realitzar les adequacions necessàries a l’habitatge per a la seua posada per a llogar i es realitzarà una assegurança de lloguer a favor del propietari.

Des de la formació destaquen que l’Ajuntament d’Alcoi s’han compromés a analitzar l’estat de l’habitatge i facilitarà gratuïtament, un informe i una taxació del preu de lloguer. A més, seleccionarà als inquilins i elaborarà un contracte d’arrendament. També retornarà l’habitatge en bones condicions i assessorarà el propietari per a tramitar el certificat d’eficiència energètica. L’acceptació del lloguer suggerit per l’Ajuntament, i dels inquilins serà un dels requisits a complir pels propietaris.

Per a Compromís: “facilitar l’habitatge de les alcoianes i alcoians és prioritari, i sobretot a aquests moments en què la crisi de la Covid-19 està colpejant la nostra ciutat fortament”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *