foradia subscriutegrat

Alcoi estudia ampliar a més sectors les ajudes Parèntesi per autònoms

Es destinaran 1.444.223 euros als sectors econòmics més afectats per les restriccions, i s'estudia que arriben a altres que estan fora del decret com perruqueries, salons d'estètica o tintoreries

Dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana estan les ajudes Parèntesi, dotades amb un total de 160 milions d’euros que es distribuiran pels municipis on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats.

Del total de les ajudes, la Generalitat aportarà el 62’5%, és a dir, 100 milions d’euros; les Diputacions Provincials contribuiran amb un 22’5%, i els ajuntaments amb el 15% restants.

En concret, Alcoi podrà ajudar amb 1.444.223 euros als autònoms dels sectors més afectats per les restriccions. La intenció del consistori és tramitar aquestes ajudes el més ràpid possible i que puguen arribar a les persones beneficiades a finals de mes.

Les activitats considerades com afectades són, l’hostaleria i restauració, activitats artístiques com els espectacles, les activitats esportives, recreatives o d’entreteniment, o les relacionades amb el turisme.

Des de l’Ajuntament es calcula que es podrà tindre un excedent de recursos i s’utilitzarà en aquells sectors i activitats que també s’han vist afectades, però que no estan contemplades en aquest decret com les perruqueries, salons d’estètica o tintoreries, entre d’altres.

Aquestes ajudes tenen una quantia fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors, i una quantia fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social. La subvenció serà compatible amb altres ajudes de qualsevol administració.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *