foradia subscriutegrat

Es crea un pla de recuperació física i psíquica per a afectats de la Covid-19

Moltes persones després de patir la malaltia sofreixen seqüeles, sobretot els que la sofreixen de forma severa i han estat ingressats a l'UCI

Segons ha informat l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha creat un programa especial de recuperació física i psíquica per a tractar de pal·liar els efectes secundaris que la Covid-19 ha deixat a moltes persones que han patit la malaltia.

Molts d’ells intenten tornar a la seua vida després d’estar ingressats a l’hospital, i inclús en l’UCI, però tenen més dificultats.

El programa serà gratuït per a la ciutadania d’Alcoi que hagen rebut l’alta en l’Hospital Verge dels Lliris, i que estan en fase de recuperació. Aquestes persones hauran de ser remeses pel mateix hospital o disposar d’un informe que recomane el seu tractament.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar la qualitat de vida dels pacients d’Alcoi que han superat el llarg període d’hospitalització.

Una de les seqüeles és el ‘síndrome post-UCI’, que engloba una deterioració cognitiva, física i emocional, a més de la pèrdua de massa muscular, trastorns circulatoris, edemes que apareixen per la immobilitat, o problemes respiratoris.

Per això, serà un programa multidisciplinari que se centrarà en la recuperació de la condició física, la teràpia respiratòria, i en els efectes psicològics o emocionals, que estarà coordinat per metges i impartit per fisioterapeutes, graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, logopedes, psicòlegs o terapeutes ocupacionals, entre altres professionals especialitzats.

“Amb aquest programa municipal gratuït volem ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients d’Alcoi que han superat el període d’hospitalització per la Covid i les seqüeles que els ha provocat, tindran ajuda per a la seua recuperació física i psicològica. Esperem ajudar a les persones perquè es recuperen de la millor manera possible”, ha explicat el regidor d’Esports i Salut Pública, Miguel Juan Reig.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *