foradia subscriutegrat

Continuen les mateixes mesures fins a l’1 de març

Ximo Puig va comparèixer per tal d'anunciar que, encara que la incidència ha caigut un 41% al País Valencià, les mesures continuen vigents durant tot el mes de febrer, ja que la situació encara no és bona

En la vesprada del dijous 11 de febrer, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va reunir-se amb la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 per tal de decidir que mesures s’havien de prendre a partir del 15 de febrer.

Seguidament, el cap del Consell va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per tal d’anunciar que les mesures que tenim ara mateix es prorroguen fins al dia 1 de març.

Segons Puig, “l’evolució de les dades és positiva”, però ha justificat aquesta decisió, ja que “la situació encara no és bona”. A més el president, ha explicat que aquestes mesures “limiten drets i generen situacions injustes”, però que “no es poden relaxar perquè no seria responsable”, així que “duraran el temps que siga necessari”.

Fins a hores d’ara, aquestes restriccions estan donant resultats, ja que segons ha explicat Ximo Puig, als últims 15 dies s’ha registrat un 39% menys d’hospitalitzacions i s’ha reduït un 41% la incidència, ja que ara estem amb una incidència de 777 casos per cada 100.000 habitants en el conjunt del País Valencià.

A més, també ha destacat que actualment les altes hospitalàries “quasi tripliquen” els nous casos positius en l’última setmana, i als últims 10 dies el nombre de malalts per Covid-19 s’ha reduït en 30.000 persones.

Puig ha insistit que aquestes mesures estan funcionant “d’una manera més ràpida de la que podíem esperar”, i ha demanat a la ciutadania un poc d’esperança.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *