lasarga subscriutegrat

Ximo Puig: “la Comunitat Valenciana ha passat de ser el paradigma de la corrupció a ser una referència”

• A la Comunitat Valenciana “queda molt per fer, però així i tot, l'avanç substancial és absolutament indiscutible”. • "En Europa els partits democràtics no pacten amb l’extrema dreta. Ací sí. I això ens ha de fer preguntar-nos què li passa a les dretes espanyoles"

200.000 persones treballant més que fa tres anys i mig, més d’1.200.000 valencians estan exempt del copagament farmacèutic, 400.000 xiquetes i xiquets que tenen els llibres de text de manera gratuïta, 15.000 persones ateses per combatre la malaltia d’Hepatitis C, entre 30.000 i 70.000 persones que cobren per la Llei de la Dependència, que abans no la cobraven…

Aportant aquestes xifres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, afirma que “clar que la gent ha notat el canvi que ha representat el Pacte del Botànic” que es va dur a terme entre el PSOE, Compromís i Podem en l’any 2015, quan el PP va perdre, després de 20 anys, la Generalitat.

Però en el que més s’ha notat el canvi ha sigut en l’ambient de convivència“, afirma Puig, “en el fet que hem desbancat la corrupció, en el fet que ara hi ha una democràcia molt més assolida, en el fet que el nostre autogovern avança des de la concòrdia. Hem passat a ser el paradigma de la corrupció al paradigma de la solidaritat, del paradigma de l’especulació al paradigma de la innovació: la Comunitat Valenciana abans era mirada amb perplexitat per molta gent d’Espanya a ser mirada com una referència, per tant, la Comunitat Valenciana està millor que fa tres anys i mig”.

Aquestes són les declaracions que el president ens ha oferit després de visitar el Betlem de Tirisiti d’Alcoi i de saludat a la companyia de Teatre La Dependent, junt amb la consellera Gabriela Bravo. I abans de participar en l’acte d’homenatge de Paco Aura, últim supervivent valencià del camp de concentració nazi de Mauthausen.

La seua conclusió al respecte ha sigut que a la Comunitat Valenciana “queda molt per fer, però així i tot, l’avanç substancial és absolutament indiscutible”.

El president s’ha pronunciat també sobre el canvi polític que s’ha realitzat a Andalusia, on Ciudadanos i Partit Popular preparen un pacte amb Vox que lleve del Govern al PSOE després de 40 anys. La preocupació parteix del fet que Vox representa unes idees que xoquen, en bona part, amb els valors democràtics i de convivència social: “en Espanya i Andalusia està passant algo que no està passant en tota Europa. En Europa els partits democràtics no pacten amb l’extrema dreta. Ací sí. I això ens ha de fer preguntar-nos què li passa a les dretes espanyoles per a prendre aquest tipus de decisions”.

Els resultats electorals sempre s’han d’acceptar, continua explicant el president, “però el que és ben evident és que el camí de la radicalització, de l’extremisme, de trencar la convivència, el camí de frivolitzar qüestions tan elementals com la democràcia, la violència de gènere o la superació de les desigualtats, entre altres tantes coses que està posant en qüestió l’extrema dreta, hauria de fer pensar als partits de la dreta democràtica que eixe no pareix el camí més encertat. El camí de la defensa d’Europa no és el camí que estan seguint, malauradament, els partits de la dreta espanyola”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *