foradia aproop

Homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació de 1939 a Xàtiva

S'han fet ofrenes florals davant l'Aixopluc i a més l'Ajuntament ha publicat un curt-documental sobre un fet històric

Com cada 12 de febrer Xàtiva ha ret homenatge a les víctimes del bombardeig a l’estació del municipi en l’any 1939. Enguany aquest acte s’ha hagut de fer de forma reduïda per culpa de la situació sanitària.

Així encara, l’Ajuntament ha pogut posar als peus del monument de l’Aixopluc, junt l’estació, una corona de llorer. Els familiars de les víctimes han col·locat una sèrie d’ofrenes florals que han realitzat altres familiars i societat civil de forma individual. Tots aquells que van voler portar la seua ofrena ho van poder fer fins al dia 14 de febrer.

“Ens hauria agradat poder recordar aquesta data amb un acte multitudinari, com fem tots els anys, però la situació actual ens ho impedeix. No obstant no podíem deixar de banda la commemoració d’un dels capítols més negres de la història de Xàtiva, juntament amb la crema de 1707”, ha declarat l’alcalde xativí, Roger Cerdà.

A més de la tradicional ofrena, com ja hem dit, enguany adaptada, l’Ajuntament ha llançat en les seues xarxes socials un curtmetratge documental que parla sobre aquest fet històric, amb testimonis de víctimes i de familiars de persones que van perdre la vida al bombardeig.

La narració d’aquest documental és de Pep Gimeno ‘Botifarra’, en la qual es fa un repàs d’aquella jornada amb els testimonis i amb estudiosos i experts com el Doctor en Història, Germán Ramírez Aledón.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *