foradia subscriutegrat

Gandia és exemple de la Generalitat en la gestió del Pla Resisteix

El consistori de la capital de La Safor, ha rebut 421 sol·licituds durant els primers nou dies de termini de presentació dels documents necessaris

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, s’ha reunit amb el director general d’Administració Local, Toni Such, i el diputat d’Hisenda de la Diputació de València, Vicent Mascarell, per tal de parlar sobre el Pla Resistir que ha tret la Generalitat per tal d’ajudar a aquells sectors que s’han vist més afectats per les mesures restrictives que hi ha al País Valencià des de principis d’any.

Aquest pla està dotat de 380 milions d’euros per tal de salvar microempreses i llocs de treball enfront de l’impacte del virus.

Dins d’aquest pla també entren en joc els ajuntaments amb un fons de 160 milions d’euros, que són les Ajudes Parèntesi, que s’injectaran de manera directa.

La Generalitat aporta el 62,5% del total de l’ajuda, les Diputacions el 22,5%, mentre que els ajuntaments el 15%. En el cas de Gandia, s’hauran d’aportar 400.000 euros.

Com s’ha explicat en aquesta reunió, per a la capital de La Safor les ajudes ascendeixen a 2,7 milions d’euros, que contemplen ajudes per valor de 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec.

Els sectors que està previst que es beneficie d’aquesta subvenció són: allotjaments i activitats turístiques; activitats de creació, artístiques i espectacles; activitats esportives, recreatives i d’entreteniment; i hostaleria, restauració i oci nocturn. Such ha posat a Gandia com a exemple en la gestió d’aquests ajuts, i ha volgut ressaltar que “la diligència i promptitud amb la qual l’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa les ajudes. Gandia és un exemple clar i evident de com s’han de fer les coses de forma ràpida per atendre necessitats fonamentals. L’èxit d’aquests ajuts és la rapidesa”.

L’alcaldessa ha informat que des de l’aprovació de les bases de les ajudes el dilluns de la passada setmana, ja són 421 les ajudes que s’han sol·licitat: “Amb aquesta línia d’ajudes pretenem arribar a més de mil microempreses i autònoms de Gandia. L’acollida està sent bona, ja que en aquests primers nou dies, l’oficina d’informació i assessorament ha atés 200 telefonades, realitzat 60 atencions presencials i rebut més de 100 correus electrònics”, i ha afegit que també es va organitzar una jornada virtual d’assessorament als assessors fiscals que en la majoria de les ocasions són els que realitzen les tramitacions.

El dilluns passat ja es van aprovar una trentena de sol·licituds i el pròxim, la xifra arribarà al centenar amb el qual en poc més d’una setmana s’haurà atés al 25% de les sol·licituds realitzades. “Vam agafar el compromís de resoldre en una setmana les sol·licituds i que una vegada resoltes i aprovades, en pocs dies el departament d’hisenda fes el pagament”.

Finalment, Morant ha incidit que “si detectem que hi ha sectors que hagen quedat fora de les ajudes i que hagen estat molt castigats ampliarem aquestes ajudes amb noves convocatòries, bé siga dins el Pla Resistir o des del mateix Ajuntament de Gandia perquè no volem que cap negoci tanque a conseqüència d’aquesta pandèmia”.

Such va voler recordar que hi ha altres ajudes que afecten l’hostaleria i restauració, i que s’atorguen directament des de la Conselleria d’Economia, ajudes dotades de 80 milions d’euros i que atorguen 600 euros per autònom i altres 600 per treballador independentment del nombre de treballadors fins a arribar a un total de 12.000 euros. “Hem obert un ventall de possibilitats perquè les persones afectades per la pandèmia puguen obtenir uns recursos que són més que necessaris en aquests moments”. “Des d’ací animem a tots els afectats, ja que l’import total de la iniciativa està calculat perquè tots reben una ajuda, i continuarem treballant per si cal activar noves línies d’ajudes”.

Per la seua part Vicent Mascarell va fer valdre “l’important esforç que es realitza des de Gandia, ja que és el primer municipi de la província de València en posar a l’abast dels afectats aquesta línia d’ajudes”. “La Diputació té un compromís amb aquesta ciutat i amb totes les persones afectades per les restriccions de la pandèmia. Hui hem realitzat la transferència de més de 600.000 euros al consistori perquè considerem que totes les administracions hem d’estar juntes per posar solucions a aquests problemes”, ha conclós.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *