foradia cdturisme

Veïns del barri Carraixet de Xàtiva demanen una solució immediata al problema de la distribució d’aigua potable

A més, els veïns del barri antic de la localitat també tenen problemes amb humitats i inundacions

Molts veïns dels barris de Carraixet i del nucli antic de Xàtiva, s’han unit per tal de demanar a l’Ajuntament de la localitat, una solució immediata davant els greus problemes que està generant la gestió municipal de distribució d’aigua potable.

Per una part, els veïns de Carraixet, que viuen en una zona urbana, i que paguen els seus impostos com a tal, no disposen d’aigua potable a les seues cases. L’aigua que arriba a aquests habitatges és d’un pou i no és bona per a cuinar ni dutxar-se.

Ja fa un any, des de Sanitat es va obligar al propietari del pou, i a l’Ajuntament com a responsable subsidiari, a clorar l’aigua per tal de minimitzar riscos, sent aquesta una mesura pal·liativa. El veïnat d’aquesta zona informa que des de l’Ajuntament no s’ha fet cas i que la situació continua igual.

Per la seua part, l’Ajuntament exigeix al veïnat de la zona que siguen ells els que financen el cost d’aquesta infraestructura per tindre l’accés a l’aigua potable.

Per altra banda, els veïns i veïnes del centre històric, també sofreixen problemes amb l’aigua des de fa anys, i és que, el Dipòsit de Sant Josep té fugues que provoquen “insuportables” humitats a les seues cases, i puntualment inundacions que provoquen problemes d’insalubritat, afecta els patrimonis, i suposa un imprevisible problema de seguretat.

Tots ells indiquen, que “l’actual govern municipal no atén a la Sentència Judicial que exigeix la reparació d’aquests problemes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *