foradia cdturisme

93 persones aconsegueixen treball gràcies a Novaterra

La Fundació Novaterra, que es dedica a la inserció sociolaboral, col·labora amb la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat gràcies a un conveni que es va signar fa quatre anys

La Fundació Novaterra, des de fa quatre anys presta els seus serveis a les comarques de l’Alcoià i El Comtat gràcies a un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat, que es va signar fa quatre anys. Des de la fundació s’ha ajudat 93 persones a aconseguir treball en 2020, unes dades, que segons la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat es valoren positivament, ja que l’any passat va ser un any complicat per culpa de la pandèmia.

Segons ha indicat el president de la manco, Blas Calbo, els serveis de Novaterra han sigut importants, ja que: “en situacions de crisi com la que vivim, és fonamental reforçar el suport i el compromís amb les persones més vulnerables per ajudar-les a seguir endavant”.

Novaterra ha estat treballant durant l’any 2020 amb 261 persones, un 14% més que en 2019, i d’elles, el 35% ha aconseguit la inserció laboral.

El servei ha sigut capaç d’adaptar-se a la situació i a les necessitats d’ocupació de la zona, és a dir, s’ha treballat especialment per aconseguir insercions laborals als sectors sanitaris, de serveis i de neteja, i s’ha apostat per la formació en aquesta línia.

Arnaldo Dueñas, gerent de la Mancomunitat i responsable de l’àrea de serveis socials, ha incidit en què la col·laboració entre diferents entitats i empreses és important per a l’èxit d’aquest servei.

Les persones que han participat d’aquest projecte arriben derivades de diferents entitats, principalment dels serveis socials dels ajuntaments que formen part de la Mancomunitat. El 60% d’aquestes persones són dones, especialment en la franja d’edat entre els 30 i els 45 anys.

En total s’ha contactat amb 74 empreses de les comarques per tal de donar a conéixer la tasca de la fundació i animar-les que contracten persones que necessiten una oportunitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *