foradia mediambient

L’1 de març s’inicia una desescalada “lenta, prudent i progressiva”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d'explicar quines seran les restriccions a partir de març

Com bé ha declarat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “el sacrifici ha donat els seus resultats”, i és que la incidència ha baixat un 80% respecte a les setmanes de màxima incidència gràcies a les dures restriccions que es van implantar des del Consell.

Puig, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar quines seran les mesures adoptades a partir de l’1 de març. Per al cap del Consell aquesta desescalada ha de ser “lenta, prudent i progressiva”, perquè puga ser “segura i eficaç”.

Entre les mesures destaquen que l’hostaleria podrà tornar a obrir les seues terrasses al 75% de l’aforament, amb un màxim de 4 persones per taula i fins a les 6 de la vesprada, i a més, el president ha insistit en l’obligatorietat de portar la mascareta, excepte en el moment de la consumició. Pel que fa al comerç, podran ampliar el seu horari fins a les 8 de la vesprada amb un aforament del 50%.

A més, les ciutats que es tancaven perimetralment durant el cap de setmana, ja no ho estaran, encara que sí que continua el confinament perimetral del País Valencià.

Una altra de les noves mesures és que s’augmenta a quatre les persones en encontres familiars i socials en espais públics, però continua la restricció actual en l’àmbit privat.

Amb aquestes noves mesures queden oberts els parcs i jardins públics, i s’augmenta l’aforament en espais religiosos fins al 50%.

Respecte a les activitats físiques i esportives, sí que es podran realitzar a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic i en modalitats individuals, o per parelles, dirigides a professionals, en grups màxims de 4 persones per monitor. Així encara, continuen suspeses totes les competicions, activitats o esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, exceptuant les competicions oficials federatives en àmbit autonòmic previstes, en aquestes competicions no podran participar més de 150 persones de forma simultània.

Per tant, continuaran tancades les instal·lacions esportives d’interior, i en les que estiguen a l’aire lliure l’aforament serà del 30%.

Ximo Puig ha volgut recomanar a tots els municipis valencians, que mantinguen com a dies lectius els festius que estiguen associats a festes, com les Falles, o a Magdalena.

El toc de queda des de les 10 de la nit, fins a les 6 del matí, continuarà vigent de moment fins al dia 15 de març, igual que el tancament autonòmic del País Valencià.

El president ha justificat la pròrroga d’aquestes restriccions amb l’obligació mantenir la “màxima cautela”, i la necessitat d’impedir la mobilitat davant l’amenaça d’altres variant de la Covid-19.

Puig ha anunciat que la pròxima setmana es tornarà a reunir amb la ‘Mesa Interdepartamental’ per tal de valorar mesures i “abordar conjuntament la situació”.

A més, també ha aprofitat aquesta compareixença per tal de recordar que actualment ja hi ha 100.000 valencians i valencianes immunitzats amb les 2 dosis de la vacuna, i que ja en abril començarà la vacunació massiva.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *