foradia barnasants

La Coordinadora pel Valencià intentarà salvar els murals de Muro

Des de l'Ajuntament de Muro i la regidoria de participació ciutadana s'ha iniciat un procés participatiu per a decidir que es fa a la zona del Batà

Segons indiquen des de la Coordinadora pel Valencià, l’Ajuntament de Muro i la regidoria de participació ciutadana, han iniciat un procés participatiu per a decidir el projecte de construcció d’un parc i una sèrie d’equipaments culturals en la zona del Batà de Muro.

L’espai era un antic solar de propietat privada que va adquirir el consistori fa poc temps, i concretament, al mur que fita amb el carrer Batà es troben els “Murals Literaris”, un projecte amb una desena de murals sobre escriptors valencians.

Des de la Coordinadora pel Valencià expliquen que: “s’han convertit en tot un referent per a la localitat”. Aquestes obres són d’Antoni Espinar, i en elles es poden veure a autors com Ramon Llull, Bernat Metge, Ausiàs March, Joanot Martorell, Sor Isabel de Villena, Enric Valor, Estellés o Ovidi Montllor.

“Les pintures del Batà podrien desaparéixer i ser derruïdes si així ho decidira el resultat final del projecte participatiu. Entre les propostes de remodelació, n’hi ha que defensen enderrocar el mur per a fer un accés obert al futur parc”, reclamen des de la Coordinadora.

La regidoria de participació ciutadana de l’Ajuntament de Muro, governat per un govern de coalició entre PP, Ciutadans i dos regidors no adscrits, entre ells l’alcalde (abans d’Esquerra Unida), ha convocat a una primera reunió als representants de vora una trentena d’entitats locals de Muro.

La decisió ha despertat cert malestar entre alguns sectors exclosos, com els centres educatius, que no seran consultats. També altres associacions culturals excloses i amb activitat a Muro, però que no hi tenen la seu, per ser de caràcter comarcal o fins i tot autonòmic i que realitzen una part de les seues activitats a la localitat de Muro.

Font: Redacció./

bombersvalencia


3 Responses to La Coordinadora pel Valencià intentarà salvar els murals de Muro

 1. Pepe Vinyuela ha dit:

  Endavant! Per un nou projecte.

 2. Paola ha dit:

  No ens agradaría pasar per el batà i no vore el mur, q fa uns anys arrere van decidir decorar de la manera tant bonica que està ara. Forma part de Muro i d’una gran historia i anys arrere, com cel.lebrar les paelles, nits de festes i moltíssimes coses més. El parc del batà ja es lo suficient gran, no hi ha falta més.

 3. Patri ha dit:

  No en pareix correcte destruir una obra Dart , a part Dels diners que valdrá , tan fácil como Fer un projrcte molt bonic deixant el Mur intacte i teniu la posibilitat de Fer una altra obra per laltra part
  Tot es pot proposar feu un concurs de projectes, poseu planols, Hi han mil idees per posar en practica…idees es pot Fer de tot, infinitinat de coses, será precis destrozar els murs? Pareix mes un tema polític..por ser el Mur cumplimentarse a Altre projrcte si Hi han ganes es fa tot,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *