foradia subscriutegrat

Escola Valenciana defineix les línies d’actuació per al proper curs

• Els col·lectius que conformen Escola Valenciana, entre ells la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat, han participat en les Jornades d’Estiu on s’han debatut les diferents propostes que conformen el Pla Estratègic de l’entitat, el qual té com a principal objectiu continuar treballant per la normalització de l’ús del valencià, tant a l’escola com al carrer, i per un model educatiu, de qualitat, en valencià i plurilingüe.

foto escola valencina

Representants de l’Escola Valenciana al País Valencià./lesmuntanyes.com

Durant dos dies, vora 50 representants de les 29 entitats que conformen la Federació Escola Valenciana han participat en les Jornades d’Estiu on s’han definit les línies d’actuació i el Pla Estratègic per al proper curs, que es basen en els tres documents programàtics que l’entitat ha posat damunt la taula. El dos primers “L’escola valenciana, un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià” i “L’escola que volem”, recullen les necessitats i mesures que s’han de portar a terme en el sector educatiu davant d’una nova situació sociocultural i sociolingüística. El tercer document, “30×30”, proposa trenta mesures de promoció i normalització del valencià en els àmbits polític, administratiu, social, educatiu, cultural i comunicatiu que l’entitat va fer públic amb motiu de la celebració dels 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

Com a representants comarcals en la junta directiva d’Escola Valenciana van assistir els professors Vicent Romans i Francesc Gisbert, els quals van explicar alguns dels projectes que es duran a terme des de la Coordinadora pel Valencià, com ara l’Encontre d’Esenyants durant els mesos d’octubre i novembre i una memòria de més de cinquanta activitats diferents per aquest curs. Entre les línies bàsiques de la Coordinadora està continuar treballant amb els centres educatius de la comarca, amb els ajuntaments per mitjà dels convenis de col·laboració i amb totes aquelles associacions culturals amb què comparteixen objectius.

Font: Àrea de premsa, Coordinadora pel Valencià./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *