foradia pressupostparticipatiualcoi

Turballos recorda al Pare Vicent amb un poema de Vicent Luna

El Pare Vicent, que va crear una comunitat cristiana en aquest poble, va morir en gener de 2018 i des d'aquest moment s'ha estat recordant la seua figura

Recentment Turballos ha instal·lat un nou monument en honor al Pare Vicent, un home molt important i destacat per a la vida d’aquest poble. L’11 de gener de 2018 va ser quan va faltar, ja en aquest moment, des del Centre Ovidi Montllor, del qual era un soci molt actiu, es va decidir plantar una carrasca per tal de recordar-lo.

Poc temps després, el seu amic Vicent Luna, va escriure un poema fent-li homenatge i en el qual es parla d’aquesta carrasca tan significativa. Luna explica que: “jo tenia molt bon record d’ell, i vaig decidir fer un poema, un sonet. Al cap d’uns dies, li ho vaig enviar a la seua amiga Pilar Matutano, i li va agradar molt”.

Finalment, aquest poema s’ha transformat en un monument de taulellets de ceràmica, elaborat pel ceramista alcoià Toni Palomés.

“Va vindre la pandèmia, i la idea era posar-lo abans, però ho vam haver d’ajornar, i hem fet aquest acte en el mes de febrer d’enguany, justament el dia que va nàixer Ovidi Montllor, el 4, i més o menys dos anys després de la mort del Pare Vicent”, ha explicat Vicent Luna.

Font: Belén Rivas./


Una resposta de Turballos recorda al Pare Vicent amb un poema de Vicent Luna

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Records profunts, estones que anavem d’Alcoi a Turballos caminant per la cultura de pau. Persona que s’enfronta al Mon que ha trobat i cercava les arrels humanistes pacifistes del cristianisme, antimilitarista, m’explicava com en el processons del corpus on estaven els militars ell cridava: “El cristianisme és pau i noviolència”, el rodejaven els grisos (policia nacional de la dictadura) per que la resta de públic no el veies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *