lasarga mediamborganica

Torna el programa ‘Escoles Obertes’ amb les activitats extraescolars de la Generalitat

Són activitats per a tota la infància que es duen a terme als centres educatius públics i que busquen que els escolars puguen seguir gaudint d'activitats i afavorir a les empreses locals i que no perden el treball que ja tenien contractat, i que per culpa de la Covid-19 podrien haver perdut

Durant l’últim cap de setmana de març, i els d’abril i maig, tornaran les activitats del programa ‘Escoles Obertes a la diversió’, que forma part del programa d’activitats extraescolars que du a terme la Generalitat Valenciana. Aquestes activitats van parar-se per culpa de les mesures sanitàries.

Veient el desenvolupament d’aquesta programació en novembre i desembre, s’ha decidit adoptar una sèrie de millores per a donar una major disponibilitat I poder arribar al màxim nombre d’escolars. Per això, les activitats dels divendres es realitzaran per a totes les edats, sense distinció.

Els dissabtes s’obriran 2 col·legis al matí, i dos a la vesprada, i cadascú d’ells farà una activitat d’Infantil i una de Primària. Els centres aniran canviant de forma rotatòria.

Una de les novetats és que per a la setmana de primavera, es faran activitats als quatre centres escolars i per a totes les edats, ja que, en ser dies laborals, és una bona opció perquè vagen mentre els pares i mares poden seguir amb la seua jornada laboral.

Els encarregats de dur a terme la programació són les mateixes empreses que realitzen aquestes activitats extraescolars als centres públics, buscant d’aquesta manera un doble objectiu: que els escolars puguen gaudir, i afavorir a les empreses locals i que no perden el treball que ja tenien contractat, i que per culpa de la Covid-19 podrien haver perdut.

Una altra línia seran les activitats culturals, en la qual els escolars podran dur a terme a les aules les activitats que hagueren fet amb l’eixida trimestral i reforçant als artistes i empreses de serveis locals. És una programació adaptada a cada època de l’any, i ara, estaran dedicades a la Pasqua, les Festes i la primavera alcoiana. Estan dirigides a Infantil, Primària, i primer cicle de Secundària, i es desenvoluparan durant els mesos d’abril i maig en horari escolar, amb tallers didàctics, visites guiades, contacontes, i un projecte educatiu amb teatre aplicat.

La Generalitat Valenciana ha atorgat a l’Ajuntament d’Alcoi uns 97.000 euros destinats a fer activitats extraescolars i de reforç educatiu per pal·liar els problemes que ha generat la Covid-19 a l’hora de portar a terme aquestes iniciatives. A més des de la regidoria s’ha consignat una partida de 20.000 en el pressupost municipals per a poder continuar amb els programes.

El programa que es realitza està basat en tres apartats: activitats lúdic-esportives en els patis dels col·legis públics durant els caps de setmana, subvencions per al reforç educatiu i activitats culturals.

Pel que fa al reforç educatiu, estan participant 201 escolars, tant de centres públics com de concertats, i els que participen són triats pels centres seguint dos criteris: han de ser estudiants que tinguen necessitats acadèmiques, i que siguen de famílies amb baix poder adquisitiu.

Gràcies a aquest programa s’aconsegueix eliminar desigualtats que s’han accentuat amb la Covid-19, possibilitant a les famílies amb desigualtats que puguen accedir a les classes de reforç, i també perquè les acadèmies locals puguen seguir el seu treball.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *