foradia cdturisme

Somriures contempla dur a terme les obres de reforma del futur Centre Comarcal

L'Associació ha celebrat la quarta assemblea i allí ha aprovat un pressupost per al 2021 de més de 112.000 euros que servirà per a reformar aquest centre comarcal que està ubicat a Benimarfull

El Projecte Somriures celebra la seua quarta assemblea general en la qual ha aprovat un pressupost de més de 112.000 euros per al 2021 que volen utilitzar-se per a reformar el futur Centre Comarcal Somriures ubicat a Benimarfull. A més hi haurà un canvi en la imatge i el logotip de l’associació, gràcies al treball de final de carrera de Sara Marín, que ha fet una estètica amb línies més senzilles i modernes.

Ara, des de Somriures estan a l’espera de la cessió de l’edifici per part de l’Ajuntament de Benimarfull, i quan aquest tràmit estiga llest, es començarà les obres per a poder adaptar aquesta casa a la normativa vigent dels centres de dia, com a les necessitats d’ús i funcionament del Projecte Somriures.

A més, en aquesta assemblea, es va mostrar a les famílies unes pinzellades del projecte global d’intervenció social. Un projecte per a persones amb diversitat funcional i capacitats diverses, amb uns principis fonamentals com són: la participació oberta i dinàmica dels usuaris i les seues famílies, la sensibilitat social per donar a conéixer la diversitat funcional, la inclusió real en la societat en la qual vivim mitjançant la realització d’activitats quotidianes fora del centre i la participació en esdeveniments socials, la normalització per poder fer les activitats de la seua vida diària, la igualtat de totes les persones que integren el centre, i per últim, el foment de l’autodeterminació i l’autonomia en el seu desenvolupament personal.

L’associació està integrada per 65 persones d’Agost, Agres, Alcoi, Banyeres, Benimarfull, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Millena, Muro i Onil, i la gran majoria d’ells tenen percentatges de discapacitat i graus de dependència que difícilment els permetran gaudir d’una vida autònoma, digna i feliç sense teràpies i ajudes que requereixen en el seu dia a dia. Un 65% d’aquestes persones són majors de 18 anys, i això preocupa a les seues famílies, ja que “deixaran de rebre teràpies, i no tindran possibilitat de socialitzar-se, ni la possibilitat de gaudir d’una vida plena, amb autonomia, inclusió, normalitat o felicitat”, expliquen des de Somriures.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *