foradia subscriutegrat

Noves ajudes en Alcoi per un valor d’1.100.000 euros

Aquest pla beneficiarà als sectors productius de la ciutat, amb tres programes diferents, segons ha valorat el Consell Econòmic i Social d'Alcoi

Segons ha acordat el Consell Econòmic i Social d’Alcoi en una reunió que va tindre lloc la setmana passada, l’Ajuntament d’Alcoi aprovarà d’ací a poc temps noves ajudes per als sectors productius de la ciutat, en les quals es destinarà més d’1,1 milions d’euros, dins de tres programes diferents.

El primer d’aquest programa serà el Pla Parèntesi II. Una vegada ha finalitzat la primera edició d’aquestes ajudes, amb la qual s’han beneficiat 320 autònoms i micropimes de sector de l’hostaleria, gimnasos, cultura o turisme entre altres, amb ajudes de 2.000 i 200 euros per cada treballador contractat, s’ha acordat destinar 700.000 euros més dels diners que no s’han utilitzat en aquesta convocatòria per a ampliar aquesta subvenció a altres sectors, concretament, a altres 23 noves activitats, com per exemple, comerç de roba i calçat, perruqueries, tintoreries o comerç de periòdics i papereria. També podran optar a l’ajuda sectors que estaven compresos en la primera edició, però que van quedar fora per tindre més de 10 treballadors.

També es duran a terme les ajudes ‘Reactiva Alcoi 2021’, que tenen com a objectiu donar suport a la creació d’empreses en la ciutat. Serà una subvenció a fons perdut a empreses creades entre setembre de 2019 i maig de 2021, i podran tindre una ajuda de fins a 3.000 euros per a aquelles ubicades en qualsevol zona d’Alcoi, i de 6.000 si s’han instal·lat en Batoi o el Centre. Està previst destinar 250.000 euros, per a ‘Reactiva Alcoi 2021’ però podran ampliar-se en funció de les necessitats.

El tercer programa acordat serà per a la consolidació d’empreses, amb l’objectiu de fer costat al creixement d’empreses creades als últims 5 anys, amb un import de 2.000 euros per empresa per a finançar despeses de transformació digital, investigació de mercats, millora posicionament de l’empresa o millores de gestió empresarial entre d’altres. En aquesta línia també es destinaran 250.000 euros que es podran ampliar si fóra necessari.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *