foradia subscriutegrat

Les empreses valencianes que hagen fabricat material sanitari rebran ajudes del Consell

Per a aquestes subvencions s'ha aprovat una partida de 4 milions d'euros i té com a objectiu garantir la producció davant possibles increments de la demanda si hi haguera futurs rebrots

El Ple del Consell ha aprovat la proposta que s’ha fet conjuntament des de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, les bases que regulen la concessió d’ajudes directes a empreses de la indústria manufacturera valenciana, que hagen adaptat la seua activitat durant la pandèmia o reorienten durant aquest any 2020 les seues capacitats productives amb finalitat de produir a gran escala material sanitari.

Concretament, s’ha aprovat una partida de 4 milions d’euros.

L’objectiu d’aquesta ajuda és que de cara a possibles futurs rebrots, adoptar mesures de preparació i resposta, preventives i de protecció de la salut I la seguretat, i salvaguardar el desenvolupament socioeconòmic.

Les empreses amb seu social o establiment de producció en qualsevol municipi o que desenvolupen o hagen executat un projecte d’inversió durant la declaració de l’Estat d’Alarma en la Comunitat Valenciana podran optar a aquestes ajudes.

Es subvencionaran aquells projectes que estiguen relacionats amb la Covid-19, com els medicaments (vacunes o tractaments), productes intermedis, ingredients farmacèutics actius, els productes sanitaris, els equips hospitalaris i mèdics, els desinfectants i els seus productes intermedis i les matèries primeres químiques necessàries per a la seua producció així com les eines de recollida i tractament de dades.

Els productes que fabriquen aquestes empreses han de ser el resultat final del desenvolupament dels processos implicats en el projecte sol·licitat, sense que siga admissible la mera adquisició i posada en funcionament de béns d’equip.

Aquelles empreses que realitzen activitats financeres, immobiliàries, de producció primària de productes agrícoles o que operen en els sectors de la pesca i l’aqüicultura, no es podran beneficiar d’aquestes ajudes.

Les empreses que sí que opten a aquestes ajudes han de tenir una plantilla de personal propi de 10 o més treballadors i mantenir, o incrementar aquest nombre durant el període d’execució del projecte.

L’import mínim del projecte d’inversió que se sol·licite serà de 100.000 euros, calculat com la suma de tots els costos considerats elegibles que intervenen en el projecte.

Com ja hem dit anteriorment, les ajudes tenen un pressupost de 4 milions d’euros, i serà una subvenció a fons perdut calculada com un percentatge sobre els costos subvencionables del projecte i s’aplicarà una intensitat d’ajuda del 75% sobre aquests. En qualsevol cas, l’ajuda no podrà ser superior als 400.000 euros.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *