foradia subscriutegrat

‘Fem Orgànica Alcoi’, la campanya per a fomentar el reciclatge de la matèria orgànica

Des de la regidoria de Transició Ecològica, es vol animar a la gent a què participe d'una forma correcta en el reciclatge de l'orgànica, que representa un 40% de les restes que produïm

La regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi ha creat la campanya ‘Fem Orgànica Alcoi’, en la qual participen diferents persones d’àmbits molt diferents de la nostra societat, animant a la gent a què recicle la matèria orgànica de forma responsable, ja que suposen el 40% de les restes que produïm, segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Des de meitat de l’any 2020 es va començar amb la incorporació del contenidor marró a la nostra ciutat, amb el qual la gent podia apuntar-se i reciclar les seues restes orgàniques. Per tal de participar en aquest projecte s’ha de tenir clar com separar l’orgànica, ja que és important que no hi haja restes d’altres tipus per tal de poder crear el compost.

Actualment, des de l’inici de la campanya, hi ha apuntats 520 usuaris, complint els objectius que es van proposar des del consistori d’aconseguir 500 usuaris en el primer any. Ara, s’han proposat nous reptes, i per això s’ha buscat involucrar a més ciutadans en participar en aquest projecte, i per això, gent coneguda en diferents sectors ha participat en aquesta campanya que es podrà veure als mitjans de comunicació, o en diferents cartells de la ciutat.

Les restes que s’aconsegueixen d’aquests contenidors marrons van a la planta de Xixona, que ha felicitat als participants alcoians per la bona qualitat de les restes.

En 2020 es van aconseguir 122 tones de restes orgàniques, moltes d’elles gràcies a la participació de Grans Productors, com els mercats, residències, centres educatius o restaurants.

Per tal d’incentivar a la població a què participe a fer un planeta més sostenible, des de l’Ajuntament s’ha decidit pagar les borses biocompostables o biodegradables de tot l’any als participants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *