foradia elgrat

Ajudes per a reduir la factura energètica dins del Pla d’Impuls

També, hi haurà bonificacions fiscals per a les empreses que realitzen una transició ecològica

La factura energètica és una qüestió que les empreses han de tenir en compte, i des de l’Ajuntament d’Alcoi, gràcies al Pla d’Impuls Industrial, s’han plantejat accions per a poder ajudar a la indústria en la seua transició ecològica.

Per una part, es proposa una línia d’assessorament tècnic per a les indústries perquè puguen reduir les despeses energètiques i, per tant, fer-les més competitives, i més sostenibles. També es plantegen bonificacions fiscals per a totes aquelles indústries que s’enfronten a aquesta transició verda.

Des de l’administració local es proposa la creació d’una oficina tècnica dedicada a la Transició Ecològica que crearà una línia de subvencions per a la realització d’un estudi detallat dels consums energètics de les empreses que ho sol·liciten.

Entre les competències està també l’elaboració de plans d’acció per a la reducció i optimització els consums de les empreses interessades.

També elaboraran plans d’acció per a la reducció i optimització els consums de les empreses interessades. L’oficina tècnica de Transició Ecològica comptaria amb un pressupost anual de 20.000 euros.

L’Ajuntament treballa en polítiques fiscals municipals que incentiven les actuacions que aposten per la descarbonització i eficiència energètica, ja que aquelles inversions contribueixen a la sostenibilitat I la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans.

En les ordenances fiscals de 2020 ja es van ampliar les bonificacions en l’IBI, IAE, i ICIO, bonificacions que es mantindran durant tot el període d’aquest pla 2020-2023 i a les que es poden sumar noves rebaixes en el fet relacionat amb les noves energies, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha ressaltat que: “Alcoi s’ha fixat, dins de la seua estratègia de ciutat i a través d’un pla ambiciós, l’impuls de tots els canvis necessaris per a ser una ciutat neutra en carboni. Per a aconseguir-lo és necessari crear sinergies amb les nostres indústries per a les quals plantegem tant bonificacions fiscals com subvencions per a estudis de consum de les factures energètiques i plans d’acció per a la seua descarbonització i transició ecològica. Tindre indústries sostenibles és positiu per a afrontar el repte del canvi climàtic, però també suposa apostar per una indústria d’alt valor afegit capaç d’enfrontar reptes del futur”.

‘ImpulsaAlcoi’ ara està en procés d’aportacions, i planteja sis eixos i un total de 28 accions diferents. L’objectiu d’aquest pla és impulsar les accions encaminades a reforçar i incrementar el pes de l’activitat industrial i impulsar una indústria en Alcoi, orientada a productes d’alt valor afegit i sustentada en una mà d’obra qualificada, amb capacitat d’adaptació als canvis, capaç d’adquirir les competències necessàries en cada moment mitjançant programes formatius personalitzats, continus i eficients i que puguen comptar amb una oferta formativa universitària i de Formació Professional que satisfaça les seues necessitats presents i futures.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *