foradia subscriutegrat

El programa d’inserció laboral, ‘Et Formem Ombria del Benicadell’, aconsegueix una segona fase

L'objectiu d'aquest programa de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida és millorar l'ocupabilitat i el desenvolupament d'un programa formatiu sobre jardineria respectuosa amb el medi ambient

El pròxim 29 de maig finalitzarà la primera fase del programa mixt d’ocupació i formació de l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem Ombria del Benicadell’, que és d’àmbit comarcal, organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i que està dirigit a deu persones amb dificultats d’inserció laboral o que són de col·lectius vulnerables.

Una de les prioritats del programa és ampliar el període de formació i s’ha sol·licitat un projecte de continuïtat en el qual els alumnes-treballadors que assolisquen els continguts del certificat de nivell 1, puguen millorar la seua formació i ocupabilitat amb la impartició del certificat de professionalitat d’instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, de nivell 2. És a dir que la primera fase finalitzarà a finals de maig de 2021, però tindrà continuïtat fins a maig de 2022.

El programa l’ha sol·licitat la Societat per a la Promoció de la Vall d’Albaida (SOPROVA S.A) i està cofinançat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), i tindrà una durada d’un any i un cost de 241.358 euros, dels quals la Generalitat paga quasi el 100%.

Durant el projecte l’alumnat rep formació per part de personal docent i directiu per a l’obtenció del certificat de professionalitat de nivell 2, instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, i tindran una formació addicional i complementària associada al Parc d’Educació Viària i Mediambiental Vall d’Albaida.

L’objectiu del programa és diversificar el mercat laboral a la comarca i millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades mitjançant programes formatius que s’adapten a les noves necessitats del mercat laboral, apostant per noves ocupacions lligades al medi ambient o d’altres basades en professions i ocupacions tradicionals, tot i que amb continguts i competències més o menys modificades.

A més, també es vol desenvolupar un programa formatiu sobre jardineria respectuosa amb el medi ambient per al reconeixement del Parc d’Educació Viària I Ambiental Vall d’Albaida, que pretén desenvolupar actuacions baix criteris de sostenibilitat.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *