lasarga ajualcoitel

Persones majors de 30 anys formaran la nova brigada forestal

L'Ajuntament d'Alcoi podrà contractar a aquestes persones gràcies a la subvenció Labora. La brigada estarà formada per 4 oficials i 4 peons

L’Ajuntament d’Alcoi crearà una nova brigada forestal, complint així l’acord que va arribar el govern local amb el partit Podem Alcoi per als pressupostos municipals d’enguany, ja que aquesta mesura va ser proposada pel grup morat.

És per això que el consistori contractarà a 12 persones majors de 30 anys per un període de 6 mesos gràcies a la subvenció concedida per Labora, que és de 173.000 euros.

Aquest pla d’ocupació permet la creació d’una brigada que continuarà i permetrà ampliar els treballs que s’han estat desenvolupant als últims mesos per a executar el pla de prevenció d’incendis, on ja s’ha treballat desbrossant zones com la carretera del Preventori a les Casetes de Mariola, Trecacaps, Sideroparc, Serelles, Xorradors, Gormaig, Carretera Llacunes, la zona del Molinar, la senda de Santa Anna al Quinzet, la Via Verda i Horta Major.

El Pla de Prevenció d’Incendis conté actuacions al voltant de les urbanitzacions per tal de crear un perímetre de protecció, dotant-los de punts d’aigua o mantenint les zones verdes d’aquestes urbanitzacions. Montesol està acabada al 100%, Baradello i Sargento al 80% i en l’Estepar estan començant el seu Pla de Prevenció d’Incendis.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha explicat que: “Aquesta subvenció per part de LABORA arriba en un moment especialment oportú, ja que són moltes les famílies que han perdut el seu treball a conseqüència de la crisi econòmica provocada per la COVID-19, i reforçarà altres línies de treball que està impulsant l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa REACTIVA Alcoi per a la recuperació econòmica, com les ajudes a autònoms i micropimes, les ajudes d’impuls al comerç local, o al sector cultural, entre d’altres“.

A més a més, Silvestre ha afegit que: “la prevenció és vital i comptar amb 8 persones més és molt important per treballar per evitar que puguen haver-hi incendis”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *