foradia pressupostparticipatiualcoi

Ontinyent col·labora en la identificació de persones a les foses comunes de Paterna

El consistori està ajudant en la identificació dels familiars dels veïns de la localitat que van ser afusellats durant la dictadura franquista

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’està col·laborant per tal d’identificar a les persones que estan soterrades a les fosses comuns de Paterna, que van ser afusellades durant el règim franquista.

En les últimes setmanes des del consistori, a petició de les associacions dels familiars de les fosses 21, 63, 127 i 126 de Paterna, s’ha publicat el llistat de les persones que desaparegudes procedents d’Ontinyent, i que consten en aquestes fosses per facilitar les tasques d’identificació. Aquest llistat es pot consultar a les xarxes municipals. A més, des del govern local demanen la col·laboració ciutadana, i si algú té informació sobre aquests fets, comunicar-la al correu ontinyentmemoria@gmail.com.

L’alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez i la regidora de Memòria Democràtica, Sayo Gandia, aniran el dissabte 17 d’abril a l’acte d’entrega als familiars de les restes d’ontinyentins afusellats, que han sigut identificats als treballs previs als fets a la fossa 127 del cementeri de Paterna.

Sayo Gandia, ha destacat que: “reparar fets que mai hagueren hagut d’ocórrer i facilitar als familiars tots els tràmits per soterrar a aquestes persones al cementeri d’Ontinyent”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *