foradia mediambient

Ens transportem als Moros i Cristians gràcies al projecte ‘Sons de la Festa’

L'artista sonor, Edu Comelles, va fer gravacions durant les festes de 2010 i 2011 i ara, tots podem escoltar els paisatges sonors i descobrir una nova forma de veure el món de la Festa

Des del dia 19 d’abril, fins al 30 d’abril, l’IVAM CADA Alcoi es vesteix de Festa, per a fer-nos més lleu aquest segon abril sense els nostres Moros i Cristians.

Gràcies al projecte de l’artista sonor, músic i gestor cultural, Edu Comelles, ‘Sons de la Festa’, tot aquell que vulga tornar a gaudir de la festa ho pot fer, ja que, aquest artista va recopilar el paisatge sonor de les festes de 2010 i 2011. “El paisatge sonor són els sons que s’escolten habitualment, i d’alguna manera formen part del patrimoni immaterial de la festa. Per una part està la música, però per altra banda, també és la veu de la gent, els pas de les filaes, i tots els són que hi ha durant aquests dies. És un exercici diferent, ja que escoltem el context en el qual es dona la festa, és el seu retrat, i quan s’escolta ens evoca immediatament a eixa època de l’any”, explica el creador de ‘Sons de la Festa’.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Raül Llopis, assegura que aquest projecte “a molts va a tocar-los la fibra en molts sentits. Porten moltes coses al cap, i a més, és una esperança al món de la festa, perquè prompte tornarem i més forts que mai”.

A més, en la zona enjardinada de l’IVAM CADA es farà homenatge a José Crespo Colomer amb una exposició de 18 fotografies de gran tamany.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *