foradia pressupostparticipatiualcoi

Les incidències baixen i les mesures sanitàries es relaxen

El nombre de contagis continua en descens, i per això, el president de la Generalitat ha començat a introduir mesures que comencen a estar més a prop de la normalitat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat les dades sobre l’evolució de la pandèmia, i la situació continua millorant. Per aquest motiu el president de la Generalitat, Ximo Puig va anunciar durant el dilluns 27 de setembre, quines són les noves mesures, que cada vegada són menys restrictives.

Pel que fa a les dades sobre els contagis als municipis i departaments de salut del País Valencià, s’ha de dir que al Departament de Salut d’Alcoi, el nombre de persones positives en Covid-19 cada vegada és menor, i és que, el nostre departament ha baixat la incidència de 68 a 49 casos positius, és a dir, de 94 a 67 persones positives.

Les xifres dels municipis, Alcoi, Castalla, Cocentaina, Ibi, i Muro han baixat el nombre de contagis. Respectivament, s’ha baixat de 62, 19, 164, 55, i 139 casos per cada 100.000 habitants, a 55, 0, 104, 46 I 64 casos. Ara mateix aquestes localitats tenen 33, 0, 12, 11 i 6 persones amb coronavirus.

En el cas de Banyeres de Mariola i Onil, la situació es manté igual, amb incidències de 14 i 13 casos per cada 100.000 habitants, i sols un positiu en cadascuna d’aquestes localitats.

Com ja hem dit anteriorment, Puig ha anunciat noves mesures, que estaran en vigor des del dia 28 de setembre, fins al 8 d’octubre. Als cinemes, teatres, auditoris, museus, biblioteques i seus festeres les restriccions decauen. En l’hostaleria l’aforament de l’interior serà del 75% i es podran fer taules de fins a 10 persones. En les barres sols es podrà consumir segut, i l’hora de tancament dependrà de la llicència de cada local.

En el sector de l’oci nocturn, un dels que més restriccions han patit, ara l’aforament també serà del 75%, amb taules de màxim 10 persones, es podrà utilitzar la barra, però segut, i el ball estarà permés. L’horari límit s’amplia fins a les 5 de la matinada.

Els esdeveniments esportius, ja no tindran un nombre màxim de persones, i a les lligues professionals el nombre màxim d’espectadors decau, i el límit serà del 40% en pavellons i del 60% en estadis a l’aire lliure.

Finalment, també s’ha anunciat que en gimnàs, piscines cobertes, banquets o congressos l’aforament s’ha augmentat fins al 75%.

Encara que les mesures siguen cada vegada menys restrictives, s’ha de recordar que la pandèmia continua i que s’ha de ser responsable per a poder arribar tan prompte com siga possible a la normalitat.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *