foradia subscriutegrat

Els joves podran fer ús del nou servei d’atenció psicològica gratuïta

L'objectiu és donar suport i recursos per a ajudar aquest col·lectiu en la gestió emocional, i per a poder afrontar diferents experiències i situacions arran de la pandèmia

La regidora de Joventut, Maria Baca, ha anunciat que l’Ajuntament d’Alcoi va a prestar un nou servei dirigit a la població jove de la ciutat. Es tracta de l’Assessoria Psicològica per a Joves (APSI).

La idea de dur a terme aquesta iniciativa naix arran d’un estudi del Consell Valencià de la Joventut, i de l’Institut Valencià de la Joventut, que explica que el 43% dels joves valencians consideren que el confinament ha afectat la seua salut mental, i que el 50% va patir ansietat en algun moment. A hores d’ara, amb la nova normalitat, aquest estudi reflecteix que el 25’8% dels joves continuen patint ansietat.

Segons ha explicat la regidora, algunes de les preocupacions d’aquest col·lectiu són la por al contagi, el canvi a l’hora de relacionar-se o de gaudir de l’oci, l’emancipació o la precarietat laboral, entre altres.

Ramón Álvarez, especialista en psicologia infantojuvenil, ha destacat que amb la seua experiència, els joves entren 14 i 18 anys sempre havien patit problemes d’aquest tipus, però, que amb la pandèmia, s’han agreujat, sobretot problemes com l’estat d’ànim, les depressions o l’ansietat.

Amb aquest servei, a més d’ajudar a aquesta part de la població en els problemes anteriors, també es vol ajudar en altres aspectes com les relacions socials, familiars i intimes i personals.

Tot aquell que estiga interessat pot demanar aquest servei des de l’Espai Jove, lloc en el qual es prestarà el servei, dimecres i divendres de 17 a 19h. Les consultes poden ser presencials o per telèfon, i per a demanar més informació es pot enviar un correu a apsi@alcoi.org.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *