Podem demana que el servei d’atenció psicològica per a joves s’estenga a tots els grups d’edat
Encara que des de la formació morada valoren positivament la posada en marxa d'aquest servei, consideren que la resta de població també estan sofrint les conseqüències de la pandèmia

Recentment el govern municipal va anunciar la creació del nou servei d’atenció psicològica gratuït per a joves d’Alcoi entre 12 i 30 anys. Aquest assessorament psicològic té com a objectiu donar suport i recursos per a ajudar a aquest col·lectiu en la gestió emocional, ajudar a poder afrontar diferents experiències i situacions que puguen viure a conseqüència de la pandèmia.
Des de Podem Alcoi, encara que valoren de forma positiva aquesta mesura, consideren que és insuficient i argumenten que: “es limita només a atendre a un grup d’edat reduït com són els joves i no arriba a la resta de la població i grups d’edat que està patint de la mateixa forma les conseqüències d’aquesta pandèmia”. A més, en la formació asseguren que treballen des de març amb la regidoria de salut pública en una proposta per a crear un servei d’atenció psicològica gratuïta per a tota la població.
Aarón Ferrándiz, regidor de Podem, indica que: “Són moltes i molt variades les conseqüències de la pandèmia. L’econòmica ha sigut la més abordada per les institucions públiques, donada la seua gravetat. No obstant això, no podem ignorar altres aspectes també important com és el cas de l’alt impacte que les diverses situacions d’estrés i incertesa relacionades amb la pandèmia i les seues conseqüències han tingut sobre la salut mental de la població. De tota la població”.
Com expliquen des del partit morat, “la pandèmia ha suposat un important deteriorament de la salut mental entre la població. Diversos estudis i enquestes realitzades des de l’inici de la pandèmia coincideixen a assenyalar l’existència de desgast emocional, problemes per a dormir i de concentració, dificultats per a relacionar-se socialment i un augment de les pors en la població general. Més concretament, des de l’àrea de la Psicologia, apunten un clar repunt de casos d’ansietat, depressió, agorafòbia, fòbia social, hipocondria i trastorn obsessivocompulsiu. Després de la segona onada, el Consell General de la Psicologia d’Espanya assenyalava la depressió i l’ansietat com els principals efectes col·laterals de la pandèmia, indicant que 1 de cada 4 persones presentaven símptomes de depressió moderada o greu i 1 de cada 3 mostraven ansietat”.
“Cal tindre en compte que els efectes de qualsevol crisi són més greu per a aquelles persones i col·lectius que compten amb menys recursos o manquen de factors de protecció. Els efectes psicològics són fins i tot majors en grups vulnerables, col·lectius estigmatitzats i en persones que es veuen sotmeses a majors situacions d’estrés. Tal és el cas de les persones de major edat, aquelles amb diagnòstics previs de salut mental, persones amb diversitat funcional, professionals de primera línia, entre d’altres”, afegeix Ferrándiz.
Per a finalitzar, el regidor de la formació morada assenyala que: “Hem de respondre de manera efectiva a les necessitats de la ciutadania i utilitzar totes les nostres eines per a minimitzar l’impacte psicològic i emocional d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica entre totes les persones i grups d’edat de la nostra ciutat”.
Amb motiu de tot el que argumenten des del partit, al pròxim Ple sol·licitaran que el govern municipal amplie aquest servei per poder fer-lo arribar a tota la població alcoiana i a tots els grups d’edat.
Comenta i participa-hi