foradia cdturisme

Andreu Bernabeu comparteix el seu viatge emocional a través de ‘El Subsuelo’

Aquesta òpera prima del poeta i escriptor alcoià fa un recorregut durant tres anys fent una radiografia la societat amb reflexions sobre la vida, l'amor, i inclús la política

El jove escriptor Andreu Bernabeu, després de passar-se tota la seua vida escrivint, ha decidit traure a la llum la seua primera obra: ‘El Subsuelo’: “Aprofitant el confinament, vaig perfeccionar alguns dels meus poemes, i seleccionar quins eren els idonis per a publicar. Jo he escrit poesia des de sempre, però mai havia estat preparat per a mostrar-ho a la gent, i crec que per fi, ara el meu treball és bo, o almenys decent per a no avergonyir-me d’ell”.

Concretament es tracta d’un llibre amb 50 sonets, que com bé explica ell: “és un viatge emocional que va començar en 2017, i que va finalitzar en l’estiu de 2020 ja en la pandèmia. És una etapa generacional, en la qual la gent jove pot sentir-se molt identificada per què vivim en una societat endèmica, amb moltes contradiccions, amb un futur incert”.

Aquest apassionat per la literatura en general, explica que des de molt menut ha llegit i escrit: “una persona que llig molt al final té uns recursos que no tenen les persones que no lligen, i ser una persona sensible sempre m’ha fet escriure, sobretot en poesia”. Com ell mateix indica, alguns dels seus referents són Ángel González, Luís García Montero, o l’argentina Alejandra Pizarnik.

Dins d’aquest viatge literari per les vivències de Bernabeu podem descobrir reflexions diverses: “Hi ha de tot un poc, però si que és veritat que hi ha poemes d’amor i desamor, hi ha introspectius, més crítics políticament, sobre el teatre, i sobre persones que han passat per la meua vida, i per això apareixen moltes persones en aquest llibre”, i afegeix que: “Molts poemes són irònics i crítics, inclús podrien ser divertits, però sempre amb sentimentalisme, que amb eixe toc d’ironia és molt més divertit”.

Segons indica el poeta, ‘El Subsuelo’ pot ser un llibre que en faça parar i desconnectar: “En aquesta època de la cultura del clic i la immediatesa, en la qual estem centrats en les pantalles, no alcem la vista ni per a mirar als ulls de la gent, i crec que és necessari parar un moment, reflexionar, i tindre un diàleg amb u mateix, i crec que el meu viatge és extrapolable a la resta de gent”.

El dia 2 d’abril va tindre lloc la presentació al Club d’Amics Unesco Alcoi. Presentada pel seu amic Josep Cortés, i amb la col·laboració de Rafa Segura, Anna Santamaria i Marina Aimée, va ser un esdeveniment que segons explica Andreu Bernabeu “va estar molt bé”. L’acte va finalitzar amb el toc musical de Marco Pompero. L’aforament va estar complet i per això, Bernabeu ens ha anunciat que s’està pensant fer una segona presentació, però que encara no hi ha data, i que també s’estan plantejant presentacions a València i Madrid.

“‘El Subsuelo’ està tenint més èxit del que m’esperava. Llançar-me a publicar un llibre de poemes, per primera vegada dona vertigen, però la resposta de la gent ha sigut molt gratificant”, ha expressat l’autor.

Finalitzant la conversa amb Andreu Bernabeu, apareix la pregunta de si serà el primer de molts més treballs, i ens avança que ara ja està treballant en la seua següent obra, que serà una novel·la juvenil, però que: “A hores d’ara vull que ‘El Subsuelo’ repose, que madure, i donar-li temps. La novel·la encara no està finalitzada, queden algunes coses, però crec que per a 2022 estarà”.

El llibre està disponible a l’enllaç de les xarxes socials d’Andreu Bernabeu.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *