foradia subscriutegrat

L’hostaleria i el comerç podrà obrir fins a les 22h a

Les noves mesures entraran en vigor el dilluns 26 d'abril fins al 9 de maig, data en la qual finalitza l'estat d'alarma

Segons ha informat el president de la Generalitat, Ximo Puig, des del dia 26 d’abril, fins al dia 9 de maig hi haurà noves mesures restrictives al País Valencià. Cal recordar que el dia 9 de maig finalitza l’Estat d’Alarma.

Entre les noves mesures està l’ampliació de l’horari d’obertura de l’hostaleria, amb un aforament del 100% a les terrasses, i d’un terç als interiors, i el comerç fins a les 22h, s’incrementa l’aforament màxim dels esdeveniments culturals al 75%, i fins al 50% en cerimònies i celebracions.

El president ha assegurat que aquestes mesures responen a la necessitat “d’actuar amb prudència màxima i proporcionalitat” i per això argumenta que s’ha d’aplicar “una obertura gradual i responsable”, per la qual cosa ha destacat que les restriccions “se n’aniran minorant a mesura que la situació ho permeta”.

Les mesures que continuen igual són la del tancament perimetral del territori valencià, i el toc de queda entre les 22h i les 6h.

“Aquesta serà l’última quinzena abans que acabe l’estat d’alarma i comence una nova fase, un nou temps d’esperança marcat per la proximitat de l’estiu i l’avanç de la vacunació”, ha manifestat Puig.

A més d’aquestes mesures, queden prohibides les celebracions populars, desfilades o espectacles itinerants, i els esdeveniments que es puguen realitzar podran aplicar aglomeracions de persones amb un aforament del 75% i 500 persones en interiors, i de 1.000 en exteriors.

El cap del Consell ha volgut recordar el “gran esforç” que han fet els valencians i valencianes que ha aconseguit que “ens trobem en una posició única en Espanya i en Europa, ja que som una de les regions europees amb menys incidència”, ja que com ha indicat, la incidència actual és de 40 casos per cada 100.000 habitants al País Valencià, una xifra 6 vegades inferior a la mitjana espanyola, situant al nostre territori com l’única autonomia en una situació de risc baix.

Sobre la vacunació, Ximo Puig ha incidit en la necessitat de fer un últim esforç mentre que avança l’administració de dosi, i ha anunciat que ja hi ha més d’un milió d’habitants de la Comunitat Valenciana immunitzats, és a dir, 1 de cada 5 residents de la nostra autonomia.

Concretament el 70% dels majors de 80 anys ja estan immunitzats al 100%, i tots ells han rebut ja, almenys, una dosi. Entre les persones de 70 a 79 anys, més del 50% han rebut una dosi, i el 33% de les persones entre 60 i 69 anys també.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *