foradia subscriutegrat

El fi de l’Estat d’Alarma ens deixa una desescalada progressiva

Segons ha indicat Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana ha afirmat que aquesta relaxació de les mesures "ja no té marxa enrere gràcies a la vacunació"

Des del dia 9 de maig, fins al 24 del mateix mes s’implanten noves mesures. L’Estat d’Alarma ja ha finalitzat i ara les comunitats autònomes han de gestionar com s’anirà produint aquesta desescalada. Segons ha indicat el president Ximo Puig, l’entrada en aquesta nova etapa de la pandèmia tindrà una “nova dinàmica” que suposarà “una obertura progressiva que, gràcies a la vacunació, no tindrà marxa enrere”.

Entre les noves mesures destaquen que el toc de queda, que ara serà des de les 00:00h fins a les 06:00h, l’ampliació fins a 10 persones a reunions, l’aforament del 50% en l’interior de l’hostaleria, i que aquest sector podran tancar els seus negocis a les 23:30h. “Són tres avanços que impulsaran l’activitat de milers de negocis i que ens permet tornar a un estat d’activitat quasi plena”, ha declarat el president.

A més, ha finalitzat el tancament perimetral, és a dir, que ja es pot eixir i entrar del País Valencià. “Vaig prometre que aquesta mesura no duraria ni un dia més del necessari, i així serà”, ha argumentat Puig.

El cap del Consell s’ha mostrat orgullós per l’actitud del poble valencià i ha indicat que “som una referència europea”, i que “amb eixa actitud de fortalesa i unió estem eixint del túnel”.

Ximo Puig ha volgut recordar a les persones que han perdut la vida en aquesta pandèmia i s’ha dirigit especialment als majors: “Sou els més importants, ací ningú ha discutit mai si val més una cervesa o una vida”.

Respecte a la vacunació, el president ha volgut assenyalar que va a bon ritme, i que ja quasi arribem als dos milions de dosis administrades, i ha explicat que els majors de 75 anys ja tenen la pauta completa, i que la campanya continua amb les persones entre els 60 i 75 anys, i que a finals de mes, totes les persones majors de 60 anys estaran vacunades, almenys amb una dosi. També ha anunciat que durant el mes de juny està previst vacunar a la població major de 50 anys.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *