foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi celebra el ‘Dia d’Europa’ per a ampliar els 13 milions rebuts en ajudes

La ciutat es prepara per a optar als fons de reconstrucció i al nou període de finançament 2021-2027 a través de l'elaboració de la seua Agenda Urbana 2030

En el diumenge 9 de maig es va celebrar el Dia d’Europa, una data que commemora la unitat del continent. Com ha declarat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “ens sumem com a Ajuntament a aquest aniversari plenament convençut que la cohesió i la cooperació entre institucions i regions europees és l’única manera de superar qualsevol obstacle i bretxa econòmica, social o territorial”.

Des de l’any 2011, el consistori ha presentat projectes per a accedir a ajudes europees que ajudes a aconseguir una ciutat més sostenible, integrada i intel·ligent, i per això ha rebut subvencions, com per exemple, els 10 milions d’euros amb els quals la Unió Europea cofinança, a través dels Fons de Desenvolupament Regional (FEDER), l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà.

Gràcies a aquestes ajudes s’han pogut fer obres com la reurbanització del Carrer Na Saurina d’Entença i les accions per a millorar la seua mobilitat i accessibilitat. També s’ha dut a terme la remodelació de carrers i zones urbanes com Regiment Biscaia, Sant Jaume, Sant Francesc i la plaça Ramón i Cajal o les millores dels ponts de Sant Jordi i el Viaducte.

En els pròxims mesos, s’iniciaran altres treballs amb fons europeus, com la passarel·la sota el pont de Cervantes, la reurbanització dels accessos a l’estació de Renfe, o el condicionament del Centre Juvenil Cervantes, que millorarà la seua climatització.

Ja per als pròxims anys està previst fer obres transcendentals per a la transformació de la ciutat, com la reforma de la plaça d’Al-Azraq o la recuperació de l’Illa de Rodes, en la qual s’implantarà un parc tecnològic i complex sociocultural.

A més, es farà un projecte per a contribuir als objectius de Mobilitat sostenible, que és el vial ‘ciclopeatonal’ entre els barris de Batoi i la Zona Nord. Un carril que tindrà un traçat de 4,5 quilòmetres que connectarà cinc centres educatius, i tres zones industrials, amb enllaços amb ruta BTT i la via verda entre Ibi i Cocentaina. El projecte tindrà un cost de 994.000 euros.

Un altre suport que ha rebut la ciutat per part de la Comissió Europea, ha sigut per a fer dos projectes per a l’aplicació de la tecnologia al mercat laboral i les empreses.

En aquest 2021, Alcoi s’ha sumat a la xarxa europea WiFi4EU, que li ha permés instal·lar onze punts nous de connexió Wifi, a través del programa Smart City. Els accessos s’han disposat en diferents espais públics de la ciutat, gràcies a una subvenció de 15.000 euros procedents d’Europa.

La inserció laboral també és un problema que preocupa al continent, i gràcies al programa Avalem Joves Plus, cofinançat pels Fons Socials Europeus, i la Generalitat, Alcoi ha rebut una subvenció de 2.300.000 euros. A més, Alcoi ha renovat enguany com a membre del Comité Executiu de la Xarxa FP, una xarxa europea que estableix com a prioritats millorar la qualitat i quantitat de la mobilitat de la Formació Professional, estimular i promoure la innovació en l’FP i contribuir al disseny de polítiques de la Unió Europea en matèria d’FP.

Des dels diferents departaments de l’Ajuntament es treballa de manera coordinada i transversal per a ajustar projectes que opten als fons que la Unió Europea atorgarà a Espanya, per tal d’ajudar a fer front a la crisi sanitària de la Covid-19.

Alcoi també pot optar a altres ajudes corresponents al nou període de finançament 2021-2027 a través de l’elaboració de la seua Agenda Urbana 2030.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *