foradia subscriutegrat

250 autònoms i microempreses presenten les seues sol·licituds a les Ajudes Parèntesi II

El termini per a poder optar als 730.000 euros d'aquesta segona edició finalitzarà el dia 25 de maig

El dia 10 de maig va obrir-se el termini per a presentar les sol·licituds a la segona edició de les Ajudes Parèntesis, i hui dia, l’Ajuntament d’Alcoi ja ha registrat més de 250 peticions per a optar als 730.000 euros en ajudes directes a empreses i autònoms de sectors que s’han vist afectats per les restriccions de la pandèmia.

Aquestes ajudes complementen a les Ajudes Parèntesi I, i formen part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. En la primera edició es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes amb ajudes de 2.000 euros i de 200 per cada treballador contractat, que ja han sigut pagades pel consistori.

En aquesta segona convocatòria van a destinar-se 730.000 euros que no es van utilitzar en la primera fase d’ajudes, amb l’objectiu d’ampliar l’ajuda a 23 noves activitats econòmiques que no entraven en l’anterior edició. Aquestes activitats són comerç de roba i calçat, el comerç de periòdics i papereria, transport per taxi, perruqueries i establiments que presten altres tractaments, tintoreries, acadèmies d’ensenyaments no reglats, establiments de reparació de calçat, joieries i rellotgeries o activitats com la fotografia.

Les ajudes seran igual que l’anterior ocasió, de fins a 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa amb un màxim de 10 treballadors, i 200 euros per cada treballador a càrrec de les persones sol·licitants de l’ajuda.

Alberto Belda, regidor d’Indústria i Ocupació ha assenyalat que: “des de l’Ajuntament d’Alcoi volem que aquestes ajudes arriben a tots els sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia i que ho facen de manera immediata, per la qual cosa estem bolcant-nos perquè es tramiten com és de pressa millor. Cal dir que aquestes ajudes no seran les últimes, ja que l’Ajuntament d’Alcoi ja treballa amb la previsió de coordinar noves subvencions perquè ningú no es quede fora”.

Com ja hem dit, aquestes ajudes formen part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana i compten amb un total de 160 milions d’euros distribuïts per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. El Consell aporta el 62,5%, és a dir, 100 milions d’euros, les Diputacions Provincials el 22,5%, i els Ajuntaments el 15% restant.

En el cas d’Alcoi, van a destinar-se 1.444.223 euros per a aquests sectors.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *