foradia subscriutegrat

Alcoi cedeix material del seu patrimoni industrial a l’IVAM

'Indústria/matrius, trames i sons' és el títol de l'exposició que es pot visitar a l'IVAM de València fins al 17 d'octubre

‘Indústria/matrius, trames i sons’ és a nova exposició de l’IVAM de València que es podrà visitar fins al 17 d’octubre. Aquesta mostra és una col·laboració entre l’artista Lorenzo Sandoval i l’arqueòleg Tono Vizcaíno, que fa una barreja entre la creació d’un arxiu i un projecte artístic.

A través de la compilació de sons, processos, imatges, vídeos, música, peces d’art i documents vinculats a les fàbriques, tant en el seu context original, com en el seu abandó i la seua reconversió en espais patrimonials, aquesta mostra té com a objectiu plantejar una lectura parcial del patrimoni industrial valencià, basada en el fet sonor, l’immaterial i en els moviments socials.

La mostra està dividida en tres eixos: ‘Prendre la paraula’, ‘El so de les màquines’ i ‘Dispositius d’interdependència’.

El projecte compta amb material cedit per l’Arxiu Municipal d’Alcoi, com cartells dels mítings llibertaris de principis del segle XX, fotografies de treballadores o plànols i catàlegs de maquinària.

Salomé Moltó (CNT), Floreal Rodríguez de la Paz (CNT), Josep Fuster, Edurne Vaello, Nando Hervido, Damià Llorens/We Are not Brothers, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, el Club d’Amigues i Amics de la Unesco d’Alcoi, Ràdio Alcoi, Vicent Cortés, Ateneu Cultural El Panical, Josep Tormo Colomina, Alcoi Industrial i Fani Grande, han col·laborat també en aquesta mostra cedint material.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha recomanat visitar aquesta mostra “en la que Alcoi és protagonista perquè parlar de Patrimoni Industrial és parlar d’Alcoi, i no només de la maquinària produïda o dels materials fabricats en la nostra ciutat, també de les reivindicacions i les formes d’organització que es van dur a terme des de finals del segle XIX fins a l’actualitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *