foradia subscriutegrat

L’IES Andreu Sempere posa la mirada cap al futur

La vicedirectora de l'institut, Rosa Martí, ens ha comentat quins són els projectes educatius del centre, els seus trets d'identitat i que li espera al futur Andreu Sempere, que està pendent de dur a terme les seues obres

Ja són 40 anys d’història de l’IES Andreu Sempere, i com ha explicat Rosa Martí, vicedirectora, “en els últims anys el que hem fet és adaptar-se a les noves metodologies de treball d’educació”. Des del centre es fomenta molt el treball cooperatiu entre l’alumnat, sobretot en 1r i 2n d’ESO, però que es vol ampliar a la resta de cursos. Per això també compten amb una ‘híper aula’ amb una capacitat per a 62 alumnes.

A més, el centre compta amb programes de reforç per a l’ESO, presència d’un Pedagog Terapèutic per a treballar amb xiquets amb necessitats dins de l’aula, programes d’ampliació, programes d’excel·lència per a l’ESO i Batxillerat, en els quals fan projectes d’investigació que ja han sigut premiats al concurs de Joves Investigadors.

Pel que fa als trets d’identitat de l’Andreu, la seua vicedirectora indica que: “som escola UNESCO i tots els valors que dona aquesta fundació són els que nosaltres tenim, com la solidaritat, la comprensió social o la inclusió, que és molt important per a nosaltres, i això destaca amb la bona relació que tenim amb els nostres veïns de Tomàs Llacer”.

Parlant un poc de la seua oferta formativa, aquest centre és l’únic d’Alcoi que té el Batxillerat Artístic en la seua programació, a més del Científic i l’Humanístic, i des de fa poc temps Compten amb una FP bàsica de la família de les arts gràfiques, que “ajuda a tindre més diversitat curricular, i que els xiquets que estan despenjats de l’ESO puguen seguir estudiant”, afirma Martí, que confessa que des del centre esperen poder ampliar aquesta oferta.

Entre les activitats extracurriculars Rosa Martí destaca els Erasmus per a l’alumnat i l’equip docent, i tenen intercanvis establerts amb Alemanya i França, però a més, la vicedirectora anuncia que: “ara tenim una molt bona notícia perquè tenim una acreditació que ens dona la possibilitat de fer mobilitats sense cap problema”.

Totes aquestes activitats i metodologies educatives estan mirant cap al futur, i és que l’IES Andreu Sempere començarà ja durant el pròxim curs el projecte de reforma i ampliació del centre, que donarà moltíssimes més capacitats i oportunitats per a continuar fent el treball per àmbits amb més comoditats, o acollint nous FPs. “Estem ja en l’última fase de l’adjudicació del contracte, hem d’esperar 9 mesos. Les obres duraran uns 14 mesos, i tindrem un centre completament renovat, amb instal·lacions innovadores i sostenibles, perquè això és també un tret important del centre. La nostra intenció és créixer en espai, fer una sala d’usos múltiples. Estem molt il·lusionats amb el futur, perquè ens farà créixer i estar actualitzats en metodologies educatives encara que nosaltres vam ser capdavanter en el treball per àmbits que ara Conselleria va determinar per a 1r d’ESO i nosaltres ja fa quatre anys que treballem amb aquest model, per la qual cosa som un referent i estem orgullosos d’eixe reconeixement”.

Rosa Martí conclou deixant clara una idea important sobre l’Andreu Sempere: “És un centre que ofereix una gran diversitat d’activitats i d’oferta formativa amb l’objectiu de cobrir les necessitats de tots els xiquets i xiquetes”.

Font: Belén Rivas./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *