foradia subscriutegrat

‘Memento Mori’ és el relat guanyador de la 13a edició d’Amic-Ficcions 2021

En total han sigut 527 participants de tot el territori valencià, però, tres alumnes de l'IES Ramón Cid de Benicarló han sigut els que han aconseguit el Premi a la Millor Història del País Valencià

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ja ha anunciat el nom dels guanyadors, entre els 527 participants de tot el territori. Alexandre Flores, William Foggin i Pablo Pérez, de l’IES Ramón Cid de Benicarló, han rebut el premi a la Millor Història del País Valencià, ja que el jurat ha considerat que ‘Memento mori’ mereixia aquest reconeixement perquè “el text transita a cavall entre les històries policíaques i les llegendes més sòrdides carregades d’enigmes. Fa una molt bona mixtura entre el suspens i el misteri i ha sabut descriure amb bona ploma el gust de la por”. Aquests joves estudiants de Benicarló, a més també han rebut el premi a la Millor Història de Castelló.

Martín Casado Blanco, amb el seu relat ‘Ocells negres i un misteri entre guerres’, de l’IES Cayetano Sempere d’Elx, ha rebut el premi a la Millor Història d’Alacant, i Gerard Tamarit Serrano de l’IES Massamagrell, gràcies a ‘Semper Fidelis’ el premi a la Millor Història de València.

Els segons premis de cada província han recaigut en Elena Reig Moncho, de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, en la d’Alacant, per la província de Castelló a Angela Monzonís Olmedo i Claudia Usó López del Centre Privat Torrenova de Betxí, i María Yu García Muñoz de l’IES Laurona de Llíria, ha sigut la segona Millor Història de València.

A més, també s’han premiat al o la professor/a més motivador/a del País Valencià, premi que ha recaigut en Ascensión Alted Mira de l’IES Cayetano Sempere d’Elx.

Aquest concurs literari va tancar la seua tretzena edició el passat 29 de març amb una participació total de 2.973 alumnes procedents de 223 centres educatius. 2.134 són de Catalunya, 527 del País Valencià, 232 de les Illes Balears, 75 d’Aragó, 3 d’Andorra i 2 de Catalunya Nord.

L’organització d’aquest certamen està a càrrec d’AMIC, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, que representa a més de 470 publicacions en paper i digitals de tot el territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, i que en digital superen els 14.000.000 usuaris mensuals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *