foradia subscriutegrat

16 cursos formen el pla de formació per a la millora de l’ocupabilitat 2021

Les accions formatives d'aquesta edició continuen centrant-se en el desenvolupament i la millora de les Competències Professionals i de les Competències Clau

Des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi, es va presentar en la sessió d’abril del Consell Econòmic i Social una nova edició del Pla de Formació per a la Millora de l’Ocupabilitat 2021.

En aquesta presentació les entitats que formen part d’aquest Consell, van poder conéixer el contingut del mateix i realitzar aportacions. La nova edició dona continuïtat als plans de formació que s’han fet anteriorment.
El programa està dividit en dos àmbits. Per una part, se centra en les Competències Professionals, que són transversals a diferents sectors productius en els quals es continua generant ocupació i especialització, que en alguns casos, compta amb reconeixement legal. Per altra banda, té com a objectiu potenciar les Competències Clau, com a eines fonamentals per a la cerca activa d’ocupació que amplien les possibilitats d’inserció laboral i reforcen les capacitats de les persones demandants d’ocupació.

Per a les competències professionals es duran a terme accions formatives relacionades amb la Targeta Professional de la Construcció, en l’especialitat d’instal·lacions, reparacions, muntatges, estructures metàl·liques, serralleria i fusteria metàl·lica i operadors d’aparells elevadors; Manteniment Total Productiu en especialitat de treballs de soldadura i oxitall, curs d’operador de maquinària, bones pràctiques d’higiene alimentària i gestió d’al·lergògens, mesures de prevenció enfront de la Covid-19, instal·lacions de lampisteria i instal·lacions d’evacuació d’aigües, logística i preparació de demanats multicanal, caixa i reposició per a supermercats, i neteja.

Respecte a les competències clau, es desenvoluparan accions formatives que seran: ‘Coneix-T: Crea el teu projecte professional. Passos a seguir’, ‘Eines per a la cerca activa d’ocupació’, ‘Coneix i inscriu-te en Portalemp Alcoi i aprén a moure la teua candidatura en els diferents portals d’ocupació’, ‘Què és Labora i quins serveis t’ofereix?’, ‘El procés de selecció: Tipus i modalitats d’entrevista. Consells pràctics per a aconseguir l’èxit’, ‘Quines proves s’utilitzen en la selecció de personal? Coneixes dinàmiques de grup?’, ‘Com planificar la meua cerca activa d’ocupació’, i per últim, ‘Gestió de tràmits administratius per a la teua cerca activa d’ocupació’.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació, ha subratllat que, “després de l’experiència positiva de les edicions anteriors, es posa en marxa novament aquest Pla, constituït per píndoles formatives sobre competències demandades pel mercat laboral. En aquesta edició, a diferència de les anteriors, s’ha omés el criteri de l’edat per a accedir a la formació i per tant, qualsevol persona desocupada que complisca amb els requisits determinats per a cada curs és susceptible de ser receptora de formació”.

A més, afegeix que: “en algunes de les modalitats formatives s’inclou formació específica sobre mesures preventives enfront de la Covid-19 donant el context en el qual s’està desenvolupant el Pla. També s’inclouen aspectes nous en la formació sobre cerca d’ocupació en abordar-se qüestions com a noves formes de selecció via en línia, la utilització de certificat digital, etc“.

El Pla es durà a terme durant el 2021, de forma presencial, encara que es contempla la possibilitat de realitzar formació també en línia si la situació sanitària ho aconsellara, i té un pressupost de 24.000 euros.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *