foradia subscriutegrat

Ariadna Vilaplana: “És un institut que dona moltes oportunitats als alumnes”

Una de les alumnes de l'IES Pare Vitòria, que actualment està cursant el seu últim curs al centre, 2n de Batxillerat, ens conta la seua experiència durant tots els seus anys a l'institut

  • Per què vas triar fer el Batxillerat Humanístic?

Des de molt xicoteta els meus pares m’han deixat moltes opcions obertes, però sí que és cert que els dos són mestres de lletres, i per tant, no és que m’hagen encaminat directament, però si indirectament. Sempre he estat molt interessada per la lectura, i per les humanitats.

  • Aleshores, després d’estudiar el batxillerat que t’agradaria fer?

Doncs, si poguera, que supose, i espere que si, aniria a Barcelona a fer la carrera d’Estudis Literaris.

  • I pel que fa a la preparació per a la Prova d’Accés a la Universitat, la PAU, que opines?

La veritat és que estic molt contenta, els mestres que tinc m’estan preparant molt bé i estan molt enfocats així que, la veritat és que estic tranquil·la en eixe sentit. Hem pogut donar tot el temari de sobra, estem fent pràctiques i preparant exàmens, així que estic tranquil·la.

  • Vas ser estudiant del Pare Vitòria des de l’ESO o directament des de Batxillerat?

Vaig començar en 1r d’ESO.

  • I que t’agrada d’aquest centre?

Moltes coses. És un institut que dona moltes oportunitats als alumnes, amb grups com el de mediació, debat, la UNESCO. No és només a nivell curricular, també extracurricular, que aporta molt de patrimoni cultural als alumnes.

I a més, crec que la cooperació entre mestres i alumnes està molt bé. Ja no és sols amb el tutor o tutora, també amb altres mestres que pugues tindre. Hi ha molta facilitat per ajudar a l’alumne, i si tens algun problema acadèmicament de seguida parlen amb tu i comproven que tot està bé. I jo crec que és molt important.

  • Aquests dos anys, que han estat marcats per la pandèmia, has notat alguna diferència o s’ha fet una bona adaptació?

Si, hi ha hagut diferències, evidentment, però, l’institut s’ha adaptat molt bé. Durant el primer mes sí que anàvem més perduts, però a partir d’ahí es van establir els horaris i vam poder les classes en línia, però de manera normal.

  • Quan estigues en la Universitat, o ja sigues més major, que és el que recordaràs de la teua etapa en el Pare Vitòria?

Jo crec que totes les experiències, les classes també, però és una cosa que podria dir tot el món, però les experiències com les Setmanes Culturals, o estic en la Lliga de Debat, i la preparació prèvia i l’ambient de l’Institut el recordaré d’una manera molt agradable.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *