lasarga itealcoi

Alcoi prepara 40 projectes per a optar al Pla de Recuperació Europeu

L'Oficina de Fons Europeus del consistori, incorporarà aquestes propostes que compten amb un pressupost de més de 49 milions d'euros

L’Ajuntament d’Alcoi vol situar-se en una posició òptima a l’hora d’accedir al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en el qual es mobilitzaran en tres anys el 50% dels recursos amb els quals compta Espanya gràcies a l’instrument Next Generation EU.

Aquest fons d’emergència destinarà uns 72.000 milions d’euros en el nostre país fins a 2023 que serviran per a ajudar a reparar danys econòmics i socials que ha provocat la pandèmia. La participació de les entitats locals és clau, ja que poden gestionar un 10% d’aquest fons, o des de convocatòries directes dels Ministeris, o per les Comunitats Autònomes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha declarat que: “hem de comptar amb la millor preparació possible per a superar les conseqüències d’aquesta crisi que ha afectat tantes famílies alcoianes i aquest finançament és una oportunitat que hem d’aprofitar al màxim per a enfortir les polítiques públiques i impulsar la nostra estratègia de ciutat amb l’objectiu de transformar Alcoi i millorar la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes”.

L’oficina de fons europeus d’Alcoi ha definit uns quaranta projectes, que tenen un pressupost de més de 49 milions d’euros en total, i que s’incorporaran a un document obert. L’oficina anirà seleccionant els projectes que millor s’adapten a cadascuna de les convocatòries per poder optar al màxim d’ajudes possibles.

Els projectes estan dividits en diverses línies d’actuació sobre quatre grans objectius: la transformació ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.

En les tres primeres línies que són agenda urbana, infraestructures, i ecosistemes resilients i transició ecològica justa i inclusiva, hi ha projectes com la rehabilitació de l’estructura del pont de Sant Jordi, la rehabilitació d’edificis de la Zona Nord o la construcció de nou habitatge públic. A més, es preveu reurbanitzar diversos carrers de la ciutat i dissenyar nous itineraris de mobilitat sostenible, com el Via Parc. També s’han inclòs 14 propostes per a reduir el consum i millorar la gestió intel·ligent de l’energia en les infraestructures municipals.

La transformació digital, la cohesió social i l’impuls de l’economia urbana, també són línies d’actuació, i contemplen una desena de projectes encaminats a aconseguir una administració per al segle XXI, i un ecosistema industrial modernitzat i digitalitzat.

Finalment s’estableixen línies dirigides a millorar l’educació i el coneixement, amb actuacions com l’ampliació del campus d’Alcoi de la UPV, projectes d’intel·ligència artificial i continguts temàtics per a fer front a la soledat no desitjada. A més, hi ha un paquet de propostes per a impulsar la indústria cultural d’Alcoi.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *