foradia barnasants

Alcoi rehabilitarà la Font Dolça i Sagrat Cor amb 7,5 milions d’euros

Amb aquesta quantitat, procedent dels fons europeus Next Generation, el consistori vol millorar l'eficiència energètica de 29 edificis i 208 habitatges, així com reurbanitzar l'entorn de les dos zones per tal de convertir-se en espais de convivència més accessibles i segurs

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una subvenció de 7,5 milions d’euros dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026, és a dir, dels fons europeus Next Generation. Amb aquests diners, que són la quantia màxima a la qual es podia aspirar, es reurbanitzarà i rehabilitaran els barris de Sagrat Cor i Font Dolça, dos entorns residencials de la ciutat que necessiten una actuació urgent, que servirà per a millorar la qualitat de vida dels seus habitants i combatre la pobresa energètica.

A més a més, es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 edificis repartits en els dos barris. Entre les intervencions estan: millorar l’envolupant tèrmica i posar noves fonts d’energia renovable a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. També es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidriament i les fusteries exteriors per sistemes PVC.

L’exterior dels edificis també es beneficiaran d’aquestes actuacions, ja que es faran espais de qualitat que afavorisquen un estil de vida saludable i sostenible. Per exemple, en Sagrat Cor s’eliminaran les barreres arquitectòniques existents i s’ampliaran les zones enjardinades, es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En la Font Dolça la reurbanització se centrarà en l’entorn pròxim als habitatges i també, en la part central on s’agrupen espais lliures, millorant les àrees recreatives, i es farà valdre la vegetació existent en la zona.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *