foradia elgrat

Diversió, esports i aprenentatge van de la mà

La professora d'Història, Tere Botella, és l'encarregada d'organitzar els dies que més gaudeixen els alumnes: la Setmana Cultural, i les 13h esportives

En l’IES Pare Vitòria també troben moments per a la diversió de l’alumnat, però sempre amb un objectiu educatiu o esportiu. Per tal de fer-ho possible, hi ha dos dades molt especials al centre que són la Setmana Cultural i les 13 hores esportives. Tere Botella, professora d’Història, és l’encarregada d’organitzar-ho, i hem volgut saber que tipus d’activitats es fan.

El primer d’aquests esdeveniments és la Setmana Cultural, que té com a objectiu que l’alumnat continue aprenent però d’una forma més lúdica. “Durant una setmana canviem el tipus d’activitats, dins o fora del centre també amb excursions, i fomentem l’aprenentatge, la creativitat i la imaginació des d’una altra perspectiva que no siga la tradicional”, indica Botella.

Any rere any és un èxit i per això ja han celebrat 38 edicions. Una edició que ha estat marcada per la pandèmia, i per exemple, no s’ha pogut fer el tradicional viatge a la neu, o s’han rebut menys visites de les habituals, ja que durant aquesta setmana els alumnes reben xarrades de professors d’Universitat, d’associacions, o altres entitats. “L’alumnat sí que li dona importància a què vinga gent de fora, que fem coses diferents, i això sol tindre prou acceptació”.

L’altre gran moment del curs són les 13 hores esportives, que se celebra abans de les vacances de Setmana Santa: “El dimecres de matí, des de les 8h són les finals, els dies previs, el dimarts i el dilluns de vesprada, venen els alumnes de forma voluntària a celebrar les eliminatòries”, indica la professora encarregada de l’activitat. Aquest és un dia que agrada molt a l’alumnat, no hi ha classe, hi ha música, i es fan coca dolça i salada, perquè el matí siga immillorable.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *