foradia subscriutegrat

Alcoi aconsegueix més de 300.000 euros en reciclatge de residus de l’any 2020

Aquesta xifra supera en quasi 45.000 euros a l'any 2019, i segons indiquen les dades dels últims anys, la tendència del reciclatge augmenta any rere any a Alcoi

La ciutat d’Alcoi ha aconseguit gràcies al reciclatge de 2020, 310.649 euros per a les arques municipals, quasi 45.000 euros més que en 2019. Aquesta compensació econòmica ha anat augmentat als últims anys, ja que cada vegada es recicla més a la localitat, en totes les fraccions: paper-cartó, envasos i vidre, disminuint la part de restes, ja que aquestes restes tenen un cost econòmic i mediambiental, ja que s’enterren en abocadors, es cremen o van a cimenteres, amb els problemes mediambientals que genera.

Totes les restes dels contenidors groc, verd i blau, van a diferents plantes de reciclatge situades en Sant Vicent, Villena, Benidorm i Elda.

Des de l’Ajuntament volen destacar que encara que es rep aquesta compensació econòmica, el rebut de la brossa no és suficient per a cobrir tot els serveis, per això, encara que cada any es recicla més, no es pot baixar l’import del rebut, perquè el cost del servei és molt superior al que paga la ciutadania.

En 2020 es van reciclar 1381,76 tones d’envasos, 1389,70 tones de cartó, i 947 tones de vidre. A més, també es poden sumar les 136 tones de residus d’aparells elèctrics i electrònics que es van deixar a l’ecoparc, o es van arreplegar en el servei de recollida de voluminosos, un servei gratuït que es pot aconseguir al telèfon 900 101 843.

Continuant amb el reciclatge en Alcoi, durant l’any passat es va implantar el contenidor marró per a les restes orgàniques, un pas important que suposa un major reciclatge, ja que, aquestes restes es reconverteixen en compost industrial, i per tant, es col·labora en l’Economia Circular. Aquest contenidor s’utilitza amb clau, per a garantir una correcta utilització, de tal manera que es reduirà tot allò que s’aboca al contenidor gris.

Aquells que vulguen fer ús d’aquest contenidor pot sol·licitar-ho al telèfon 96 553 71 27 o al correu organic@alcoi.org. També s’arreplega l’orgànica a 30 usuaris considerats grans productors, com són les residències, mercats, establiments hostalers o menjadors escolars, i se’ls ofereix un contenidor prop de les seues ubicacions o el servei porta a porta.

Segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, “aquestes dades indiquen que tots estalviem, l’Ajuntament i la ciutadania. Gestionar bé els residus és molt important en la lluita contra el canvi climàtic a més de l’estalvi econòmic que comporta”, i també ha destacat l’esforç de tots i totes en aquest tema, que ha qualificat de important, ja que “la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar és un dels grans reptes al que ens enfrontem les ciutats. La conscienciació cada vegada és major, sobretot, en les noves generacions, però hem de seguir posant tots els nostres recursos per a facilitar la recollida selectiva. També utilitzar productes respectuosos amb el medi ambient i reutilitzant al màxim. D’aquesta manera apostem per una ciutat i un planeta amb futur. Treballant en línia amb l’ODS 11 i el 12. L’ODS 11 és aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles i el 12 consum producció sostenible”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *