foradia subscriutegrat

L’Àrea de Transició Ecològica acull als estudiants de pràctiques del cicle d’Educació i Control Ambiental

L’alumnat forma part del FP Dual i comptarà amb una remuneració

La Generalitat Valenciana i el departament de Transició Ecològica han signat un conveni de col·laboració que permet que aquesta àrea del consistori d’Alcoi reba estudiants de pràctiques. L’alumnat del cicle d’Educació i Control Ambiental podrà ser partícip del FP Dual del sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.

Els alumnes de l’IES Pare Vitòria ja realitzen les pràctiques remunerades fins al 31 de gener. Es tracta de quatre alumnes es beneficiaran d’eixes pràctiques que compten amb una remuneració de 400 hores.

Segons el regidor de Transició Ecològica i Educació, Jordi Silvestre, “aquests estudiants estan participant activament en les tasques per a dur a terme el programa d’educació ambiental organitzat pel departament de Transició Ecològica i en altres activitats pròpies d’aquest departament, adquirint una experiència fonamental per a tractar amb alumnes de primària i l’ESO, realitzant tallers de reciclatge (d’oli, paper, tèxtil), visites al Canyet i Almàssera, així com repoblacions al nostre entorn. A més a més participen en l’organització de les mateixes i en la preparació de materials“.

L’ordenança municipal reguladora de l’adjudicació de beques i pràctiques per a universitaris i estudiantes de formació professional a l’Ajuntament d’Alcoi, garanteix el salari mínim interprofessional per aquest alumnat. Des del departament, s’intenta que puguen conéixer en el temps que duren aquestes pràctiques, els màxims projectes que es porten endavant, relacionats amb l’Educació Ambiental, rutes guiades al nostre entorn, gestió de Residus i els Horts socials. És una experiència important, que pot obrir les portes de cara al futur mercat laboral.

L’FP Dual és una variant de la formació Professional tradicional que es va posar en funcionament fa uns anys, en la qual es combina la formació en els centres educatius i en una sèrie d’empreses i administracions adherides a aquests programes.

Amb aquesta nova modalitat d’estudis es pretén, d’una banda fer partícip al teixit empresarial de la formació dels futurs graduats i, per l’altre, adaptar els ensenyaments de Formació Professional a les demandes del mercat laboral i la realitat socioeconòmica. En aquesta mena de formació l’alumne rep una educació eminentment pràctica.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *