foradia subscriutegrat

Diana Sanus: “Les persones trans encara patim discriminació”

Des de la seua experiència comenta, que ella no ha sentit discriminació directa, encara que sí que coneix gent que ho ha patit

“La gent pensa que està tot fet, i no, encara hi ha moltes coses que s’han d’aconseguir. No tenim els mateixos drets que les persones cisheteronormatives”, ens explica Diana Sanus. Des de la seua experiència comenta, que ella no ha sentit discriminació directa, encara que sí que coneix gent que ho ha patit, però ens assenyala que hi ha moltes formes de discriminació: “Les persones trans encara patim discriminació, perquè no podem anar i canviar-nos el nom quan volem, hem d’esperar dos anys des de que hem començat l’hormonació. En general tenim una sèrie de problemes i obstacles legals i administratius, pel fet de ser com som”.

Fa poc temps, al Congrés es va intentar aprovar la Llei Trans, però finalment no va tirar endavant, Diana com a persona afectada, ens ha assenyalat que: “Espere que es puga aprovar, en la majoria de les autonomies hi ha una llei trans, així que no té sentit que no s’aprove la nacional. Desgraciadament hi ha determinats col·lectius feministes que estan pressionant perquè això no es porte endavant, no els agrada l’autodeterminació de les persones trans”.

“Realment les coses estan canviant, ho vegem en la gent jove, que entén millor que hi ha diversitat, però hem de veure les notícies per a adonar-nos que encara passen moltes coses, i que no estem al mateix nivell de drets”, finalitza Diana Sanus.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *