foradia subscriutegrat

Tornen les restriccions a causa de l’augment de contagis al País Valencià

Entre les noves mesures està el tancament de l'oci nocturn, la limitació de persones per taula en l'hostaleria i la reducció de l'aforament en espais massius, i és que, per exemple, Alcoi i Cocentaina s'han despertat amb incidències de 136 i 251 casos per cada 100.000 habitants respectivament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que entraran en vigor noves mesures restrictives a causa de l’augment de contagis que s’estan produint a les últimes setmanes.

Entre aquestes mesures està el tancament de l’oci nocturn, encara que els locals podran continuar funcionant com a bars o cafeteries, es limitarà el nombre de persones per taula en l’hostaleria (10 persones en exterior, i 6 en interiors), i es reduirà l’aforament en espectacles massius. Les mesures entraran en vigor a partir del dia 10 de juliol i duraran fins al 25 del mateix mes. Respecte a l’oci nocturn, Puig ha explicat que encara que els locals d’oci nocturn podran funcionant com a bar o cafeteria, els afectats rebran una compensació, i per això s’augmentarà en 4,8 milions d’euros les ajudes directes al sector de l’oci.

A més, el Cap del Consell ha anunciat que es va a sol·licitar l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a restringir la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 del matí en els 40 municipis que registren major risc epidèmic, “tant per la incidència com per la positivitat”.

També ha destacat que se sol·licitarà la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones en l’àmbit privat i públic en tot el territori valencià. Durant el divendres 9 de juliol es presentarà davant el Tribunal la resolució de la Conselleria de Sanitat que contempla aquestes mesures i que es publicarà en el cas que s’autoritze.

Durant la roda de premsa, s’ha parlat també del ritme de vacunació, i segons ha indicat Ximo Puig, la nostra autonomia està a la fase final de la vacunació, i s’espera que el 15 de setembre puga aconseguir-se la immunitat de grup, ja que està previst que durant la primera i segona setmana de setembre el 70% de la població valenciana tinga ja la pauta completa.

El president a més, vista la situació, ha assenyalat que va a accelerar-se el procés de vacunació entre els més joves, i es preveu que per a la primera setmana d’agost es comence a vacunar a la gent entre els 29 i 20 anys, i durant la primera setmana de setembre es vacunarà als menors de 19 anys.

Situació als municipis de l’Alcoià i Comtat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tornat a actualitzar les xifres sobre l’evolució de la pandèmia, la situació ja comença a ser preocupant, ja que estan augmentant els contagis de forma accelerada.

Alcoi ara mateix té una incidència de 136 casos per cada 100.000 habitants, és a dir, 81 positius a la localitat. Cal destacar que les xifres s’han duplicat respecte a l’actualització del dimarts, en la qual Alcoi tenia una incidència de 70 casos per cada 100.000 habitants, i 42 persones amb Covid-19.

La incidència de Banyeres actualment està en 141 casos, i Cocentaina ja està dins del risc extrem amb una incidència de 251 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a les incidències de Castalla, Ibi, Muro i Onil, en el dia de hui són 19, 55, 53 i 26, respectivament. En totes elles també ha augmentat la incidència respecte a l’última actualització.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *